Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kuveyt'te Camii Saldırısında 4'ü Kadın 26 Kişiye Gözaltı
Kuveyt'te Şiilere ait İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili aralarında IŞİD militanları ve Kuveyt'teki akrabalarının da bulunduğu 4'ü kadın 26 kişi gözaltına alındı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2015 16:50 - 646 Okunma
Yerel basına konuşan Savcı Darar Asusi, şüpheli sıfatıyla 4'ü kadın, 26 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Şüpheliler arasında IŞİD militanları ve Kuveyt'teki akrabalarının, bulunduğunu belirten Asusi, rakam ve detay vermekten kaçındı.
 
Ülkede yayınlanan Ra'y gazetesi, geçen hafta aralarında Suudi Arabistan ve Kuveytlilerin de bulunduğu 10 şüphelinin savcılığa sevk edildiğini, bu kişilerden beşinin, asıl şüpheli olarak saldırgana "yardım etmekle suçlandığını" yazmıştı.
 
Öte yandan, güvenlik tedbirleri kapsamında, içişleri bakanlığı tarafından önerilen Kuveyt vatandaşları ve sakinlerinin DNA kaydının oluşturulmasını öngören yasayı parlemento onayladı.
 
Detaylar netlik kazanıyor
 
Bununla birlikte, Ra'y gazetesi, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde intihar saldırısının failini olay yerine taşıyan şoförün ifadelerine yer verdi.
 
Gazeteye konuşan güvenlik kaynakları, saldırıdan dört gün önce IŞİD üyelerinin iletişime geçtiği şoför Abdurrahman Sabah'ın, Ez-zur bölgesine gidip iki kişiden intihar yeleğini aldığını aktardı.
 
İntihar eylemcisi Fahad Abdulmuhsin el-Kubaa ve Sabah'ın bir otelde buluştuktan sonra ikilinin Sabah'ın evine gittiği, eylemci Fahad'ın intihar yeleğini belli olmaması için Sabah'ın kendisine verdiği daha bol yerel beyaz elbiseyi giyerek saldırıya hazırlandığı ifade edildi.
 
Şoför Abdurrahman'ın, eylemci Fahad'ı olay yerine bırakıp eylemin başarılı olduğunu gördükten sonra Salibiye bölgesine giderek DAEŞ mensuplarına "operasyonun tamamlandığı" bilgisini verdiği belirtildi.
 
Haberde Abdurrahman'ın ifadesinde, IŞİD'le ilişkisini ve suçunu itiraf edip eylemin işleniş biçimi ve saldırıyla ilişkili diğer isimlere ait detayları anlattığı kaydedildi.
 
27 kişi hayatını kaybetmişti
 
Kuveyt'te 26 Haziran Cuma günü Şii'lere ait İmam Sadık Camisi'nde intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırı 27 can kaybı ve 200'den fazla yaralıya yol açmıştı.
 
IŞİD'in "Vilayeti Necd" isimli Suudi Arabistan kolu ise yaptığı yazılı bir açıklamayla saldırıyı üstlenirken eylemi gerçekleştirenin Ebu Süleyman el-Muvahhad olduğunu duyurmuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2015 16:50 - 646 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım