Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ladin'i Yakalattı Hapse Girdi
Teroristi yakalatan doktor hüküm giydi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2012 09:38 - 858 Okunma

Amerikan istihbaratçılarına Usame bin Ladin’i  yakalamada yardımda bulunan Pakistanlı doktor  Şakil Afridi  hüküm giydi. Pakistan makamlar Şakil Afridi’yi   vatana  ihanet   suçuyla    30 yıl süreyle hapis  ve 3500 dolar para cezasına mahküm etti. Birleşik Amerika   Afridi’ye  hapis cezası  vermenin bir temeli olmadığını öne sürdü.

Terör örgütü El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’in    saklandığı yeri bulmada Şakil Afridi’nin önemli bir rolü vardı.  Amerikan Merkezi Haberalma Örgütüyle işbirlii yapan Afridi  sahte halkı aşılama  kampanyası organize etmekle   bir numaralı teroristin bulunduğu yere dair bilgiler edinmeyi başardı.Ancak Afridi   Pakistan makamlarının  rızası olmadan eylemlerde  bulundu.   Pencap valisinin danışmanı  Arşak Faruk,  Afridi’nin    ilgili makamların rızasını almadan eylemlerde bulunduğundan  ülkenin yasalarını ihlal ettiğini kaydetti ve şöyle konuştu:                                        

Şakil Afridi  hakettiği ceza gördü. Pakistan’ın vatandaşı olup devlet hizmetinde bulunurken, ülkenin yasaları gereğince   ilgili makamları Usame bin Ladin’in  kaldığı yere dair  blgisine sahip olduğunu ve   Amerikan haberalma  servisine bu bilgileri vermek  istediğine dair  haber vermeliydi. Afridi  yerli   makamlara haber vermeden   yabancı bir ülkenin  istihbarat organlarına bu bilgileri vermekle vatanına ihanet etti.

Rusya Askeri reforma Destek Fonu başkanı  Pavel Zolotaröv ,Pakistan’ın   vatandaşını, yabancı bir ülkeye  yarımda bulunduğu için sorumluluğa  çekmeye hakkı olduğunu kaydetti ve şöylle konuştu:                                                     

Pakistan ve Birleşik Amerika’nın İstihbarat  Daireleri arasında  işbirliği anlaması olsaydı ve  Afridi  bu anlaşma gereğince Amerikalılarla işbirliği yapsaydı,durum başka olurdu. Amerikalılara gelince  hiç bir şey istemelerine hakkı yok.   Birleşik Amerika’nın   hukuku Pakistan vatandaşı için geçerli  olmadığından, Amerikalıların talepleri önü sürmeye hakkı yok, sadece ricada bulunmaları mümkündür.

Bir numaralı terorist Usame bin Ladin’i  yoketmek  amacıyla Amerikalların gercekleştirdikleri operasyon Pakistan’la Birleşik Amerika arasındaki ilişkilerin  gerginleşmesine yolaçtı.  Rusya Bilimler Akademisi Doğubilim Enstitüsü görevlisi Vladimir Moskalento,İslamabad  Birleşik Amerika’ya   ültimatomlar sunmıyorsa  da Amerikalılara baskı yapması  için   imkanlar açıldı.,dedi ve şöyle devam etti:                                                 

Pakistan’ın  Birleşik  Amerika’ya karşı tavrı değişti. İslamabad daha bağımsız olarak devranmaya başlayarak   NATO  askerlerinin Pakistan

üzerinden geçmelerini yasakladı.  Sonuçta NATO güçlerinin durumu zorlaştı.  Ancak ilişkilerin kesilmesinin   sözü yok.  Pakistan  sadece Amerikalılara baskı yapmaya devam ediyor.

Bu arada         Amerikan Stratejic Forecasting şirketinin ,kendisine Amerikan Büyükelçiliği tarafından verilern görev uyarınca    yürüttüğü  haberalma çalışmalarına ve araştırmalara ilişkin  belgelerin bir kısmı  WikiLeaks sitesinde yayınlandı . Sitede ayrıca verilen bilgiler, Usame bin Ladin’in  cesedinin  Beyaz Saray  ytkililerinin iddia ettikleri gibi denize verilmediğini, Birleşik Amerika Silahlı Kuvvetlerinin   Patoloji Enstitüsüne götrüldü.ğünü gösteriyor.(E EDDDFGASDFSDFFGFSDF

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2012 09:38 - 858 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım