Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Laricani: Asya diplomasisi, ABD ve teröristlerin maceralarını yok etti
İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye meselesinin çözümü konusundaki girişimlerinin, Asya diplomasisinin ABD ve teröristlerin maceralarını ortadan kaldırması açısından güzel bir örnek olduğunu söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-12-2019 08:57 - 604 Okunma
Antalya’da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi 12. Genel Kurulu’nda konuşan Laricani, Çin ile ticaret savaşı, Rusya ve İran’a yaptırım, Türkiye ile sorun çıkarma, bölge ülkelerinden haraç alma gibi siyasetlerin başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin  Asya ülkelerine karşı dayatmaları olduğunu ama artık Asya ülkelerinin bu siyasetlere karşı direndiğini ve karşı koyduğunu söyledi.
 
Laricani, ABD’nin bölgedeki teröristlere desteği ve yıkıcı faaliyetlerine temasla,  Asya ülkelerinin bundan dolayı  ticari, bankacılık, güvenlik, askeri, bilim ve teknoloji gibi alanlarda işbirliklerini daha da artırmaları gerektiğini söyledi.
 
Antalya’da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi 12. Genel Kurulu’nda konuşan Laricani, ‘İran İslami Şura Meclisi, APA düzeyinde çok taraflı iş birliğin geliştirilmesi yönünde adımlar atmıştır. Bunlardan biri de İsfahan’da düzenlenen APA Siyasi Komitesi’nde dile getirilen ‘Çok Taraflılığın Korunması ve Yükselmesi için Asya Parlamenter Asamblesi Üyesi Ülkeler Arasında İş Birliğini Geliştirme’ önerisidir’ dedi.
 
APA üyesi ülke parlamentoların İran’ın bu teklifini onaylamalarını umduğunu aktaran Laricani, bunun sonucu bölgesel ve hatta küresel çapta ülkelerin ortak çıkar ve iş birliği temelinde söylemlerin mümkün olduğunu gözler önüne serebileceklerini kaydetti.
 
Bu kurula katılmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu açıklayan İranlı yetkili, Türkiye’ye ve özellikle TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a böyle bir kurulu düzenledikleri için teşekkürlerini sundu.
 
Asya’nın dünyanın en büyük, en geniş kıtası olduğunu belirten Laricani, dünyada kültür ve medeniyetlerin Asya’da doğduğunu aktardı.
 
Asya’nın dünya nüfusunun yarıdan fazlasına ev sahipliği yaptığını vurgulayan Laricani, “İlk başta birçok Asya ülkesi bilim ve teknoloji alanında atılımlar gerçekleştirdi. Asya’nın tamamı katlanarak büyüdü ve dünyada birçok açıdan hayret verici gelişmeler başardı. Kalkınma, teknolojiyi yeni baştan yazdı ve ezberleri bozdu. Demokratik olgunlaşma sürecinden geçmiştir. Asya’da siyasi bazı değişiklikler bu sürece zarar vermiş olsa da bir dizi batı ülkesinin acımasız girişimlerine rağmen Asya’nın diplomatik kapasitesi artmaya devam etti.” diye konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-12-2019 08:57 - 604 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım