Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lavrov: Çözüm İçin Sihirli Formül Yok
Rusya'dan Suriye açıklaması
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-07-2012 10:13 - 966 Okunma

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gazetecilere yaptığı açıklamada “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye hükümetine karşı yaptırımlar içeren bir karar alması, günümüz şartlarında, devrimci hareketin doğrudan desteklenmesi olacak” dedi. Lavrov: “Bazı ortaklarımız muhalefeti sakinleştirmek yerine, devam etmesi için onu tahrik ediyorlar.

Buna ek olarak, muhtemelen duymuşsunuzdur, şimdi de “Şam Volkanı”, “Başkent için Savaş” ve “Son Muhabere” ortaya çıktı. Bu ortamda, hükümetin bir şeyler yapmasını yasaklayan bir karar almak devrim hareketinin doğrudan desteklenmesidir” dedi. Bakan sözlerine şöyle devam etti: “Muhalefete destek üzerine inşa edilen bir siyaset, çıkmaza götüren bir siyasettir. Çünkü Esad kendi kendine gitmeyecek.” Rusya Dışişleri Bakanı “Anlaşmazlığın yalnızca bir tarafına baskı yapmak iç savaşa müdahil olmak ve devletin iç işlerinin karışılmasıdır” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Suriye’de iç savaş mı var?” sorusuna verdiği cevapta, Uluslararası Hukukta “iç savaş” teriminin olmadığını ama “silahlı çatışma” ifadesinin olduğunu, bunun ise bir devletin iyi silahlanmış vatandaşlarının savaştığı anlamına geldiğini söyledi. Lavrov konunun devamında “Eğer birbirlerine karşı savaşıyorlar ve birbirlerini öldürüyorlarsa ve tüm bunlar her geçen gün daha çok mezhep temelinde yapılıyorsa bu konuda ne düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Bakan, Esad’ı destekleyenlerin azınlık olduğunu; bunlar arasında ise kendi gelecekleri için mücadele eden Aleviler ve Hıristiyanlar bulunduğunu belirtti. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı, Suriye sorununun çözümü için uğraşmak gerektiğini vurguladı. “Bu çaba ve beynimizin çalıştırılmasını gerektiriyor. Her gün kameralar önüne geçip “Rusya yine Suriye sorununa çözüm bulunması konusunda dünya kamuoyuna destek vermiyor” denmesi ise bir basitliktir. Bunun yanında Bakan, çatışmanın çözümü konusunda “hiçbir sihirli formül yok” diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-07-2012 10:13 - 966 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım