Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Macaristan: "Sığınmacı krizinde sorumlu Almanya"
Macaristan Başbakanı Viktor Orban ülkesindeki mülteci krizinin sorumlusunun Almanya olduğunu ileri sürdü. Orban ülkesindeki sığınmacıların tamamının Almanya'ya gitmek istediğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2015 10:20 - 509 Okunma
 Macristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'da ortaya çıkan mülteci krizinin sorumlusu olarak Almanya'yı gösterdi. Orban Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la birlikte katıldığı basın toplantısında, 'Sorun Avrupa'nın değil, Almanya'nın sorunu' dedi. Ülkesine gelen hiçbir sığınmacının Macaristan'da kalmak istemediğini, tamamının Almanya'ya gitmek istediğini söyleyen Orban, 'Bizim görevimiz onları kayıtlara geçirmek ve daha sonra gitmelerine izin vermek' dedi. Macaristan'ın sığınmacıları AB kuralları uyarınca, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in istediği gibi kayıtlara geçirdiğini söyleyen Orban, Macaristan'ın sınırdaki geçişleri engellemek için inşa ettiği dikenli telle ilgili olarak ise şöyle konuştu:
 
 "Bunu yapmak zorunda olduğumuz için Macaristan'ı eleştirmeyin. Macaristan Avrupa'daki siyasi başarısızlığa tepki gösterdi. Çünkü AB'nin sınırlarını kontrol etmek, 28 üye ülkenin görevidir. Sığınmacılara AB'ye girmeden önce, 'Türkiye güvenli bir ülke, Sırbistan güvenli bir ülke. Buraya gelmeyin, orada kalın. Bu, hem sizin, hem de aileniz için iyi olacaktır' denilmeli."
 
 Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise Orban'ın açıklamalarını eleştirdi. Schulz, 'Sığınmacılar bir ülkeden çıktıktan sonra onlarla ilgilenmek zorunda olunmadığını düşünmek, yanlış bir düşünce' dedi. Schulz, Macar hükümetine AB içinde ortak çözümler arama çağrısında bulunarak, "Önemli olan AB genelinde geçerli olacak bir iltica süreci. Böylece insanlar iltica başvuruları için ortalama olarak Almanya'da beş buçuk ay, Hollanda'da ise 15 gün beklemek zorunda kalmaz' dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2015 10:20 - 509 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım