Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mahir Hammud: Suud-Arap-Amerikan ittifakından oluşan deliler sürüsüne asla kapılmayacağız!
Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde de Yemen’e yapılan müdahale ve sahte komplo iddialarına değindi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2015 11:41 - 2383 Okunma
Mahir Hammud: Ümmeti peşine takıp sürüklemek isteyen Suud-Arap-Amerikan ittifakından oluşan deliler sürüsüne asla kapılmayacağız! 
Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde de Yemen’e yapılan müdahale ve sahte komplo iddialarına değindi.
 
Şeyh Mahir Hammud’un 17 Nisan 2015 tarihli Cuma hutbesi şöyle:
 
“Ümmetin her bir ferdinin peşine takıldığı deliler sürüsüne asla kapılmayacağız! Bazı deliler kendilerini akıllı zannediyorlar. Onları akıllı olarak göremeyenlere de şaşırıyorlar. İşte halimiz tam olarak bu! İslam dünyasında çoğunluk yalan yanlış söylemlere, hayali iddialara dayanıp cahiliyenin yeni bir şeklini yaşıyor.
 
Suud-Arap-Amerikan ittifakının Yemen’i hedef almasına rağmen birileri tarafından sempatiyle karşılanması, hatta bölgeyi hedef alan “İran projesine” karşı “Arap elbisesinin” giydirilmesi tam da bu değil mi? Tabi bir de Arap dünyasını çepeçevre kuşatmış olan Şia misyonerliğine karşı mücadele ediyorlar!
 
Bu iddialar dosdoğru bakış açılarını yok ederken, hak ehlinin de kendi vatanlarında “garip” durumuna düşmelerine yol açıyor. 60’lı 70’li yıllarda dini hassasiyetlere sahip olanların, namaz kılmak için mescitleri dolduranların sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. Ama o zamanlar dinin bizzat hassasiyet sahibi, namaz kılan, hatta “alim” olarak tanımlanan kişiler tarafından hedef alındığına da tanık olmazdık. Ama bugün bu kimselerin dini hassasiyetleri, bu kişileri hakkı savunmaya teşvik etmiyor. Bilakis kişisel çıkarlarını, bulundukları grubun, mezhebin ya da kavmin çıkarlarını her şeyin üstünde tutabiliyorlar. Bu yüzden hakkı savunanlar kendilerini delilerin ortasında garip hissediyorlar.
 
Biz bu duyguyu İsrail’in saldırıları karşısında takındıkları tavırda yaşamadık mı? Direnişi intihar olarak tanımladıklarında, sonra 17 Mayıs Anlaşması’nı imzalayıp bir de bunun en doğrusu olduğunu söylediklerinde, 1993 yılında, 1996’da, sonra 2006 Temmuz Savaşı’nda hissetmedik mi? Sonunda hep biz haklı çıktık.
 
Aynı şekilde çok kısa bir süre sonra herkes Yemen’e yapılan müdahalenin iddia edildiği gibi bir komploya karşı yapılmadığını, bilakis Yemen halkını hedef aldığını, Amerika’nın projelerinden bir proje olduğunu anlayacak. “
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2015 11:41 - 2383 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım