Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Malezya uçağıyla ilgili bilgiler gizleniyor
Objektif araştırma engellenmiştir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2014 05:59 - 1105 Okunma


Ukrayna’da Malezya “Boeing” uçağının esrarengiz kazasına ilişkin konu Batılı medyadan kalkmış bulunuyor.

Ünlü Japonyalı gazeteci Kazuo Kobayashi, ABD ve Ukrayna’nın olayla ilgili bilgileri açıklamakta çıkarları olmadığını sanıyor, çünkü buna ilişkin bilginin Rusya’ya karşı suçlama ve yaptırımların esasını baltalayacağından sakındıklarını bildiriyor.

Güney Doğu Ukraynalı halk milisleri, 298 yolcunun hayatını kaybettiği Malezya “Boeing” uçağının kaza geçirdiği bölgenin başlıca kısmını kontrol altına aldılar. Fakat Ukrayna askerleri, delilleri yok etmeye çalışırcasına kaza yerini topçu ateşine tutmaya devam ediyor. Onlar, Malezya uçağının kaza geçirmesinden kimin suçlu olduğu sorusuna yanıt verebilecek objektif araştırmayı engellemeye çalışıyor. Öyle görülüyor ki, ne Kiyev ile Brüksel, ne Washington, ne de geçenlere kadar “Rusya’yı tutan ayrılıkçılar” ile onlara destek gösteren Moskova’yı uçağın kaza geçirmesinden suçlayan Batı medyası bu sorunun yanıtlanmasını istemiyor.

Ünlü Japonyalı gazeteci Kazuo Kobayashi kızgın Rusya tenkitçilerinin böyle davranışlarına kendi açıklamasını teklif ediyor. “Rusya bugün” Uluslararası Enformasyon Ajansına verdiği demeçte gazeteci şunları anlattı.

Bu olayda çok tuhaf şey şu ki, ne ABD, ne de Ukrayna hükümeti herhangi deliller sağlamamışlar. Örneğin, Rusya’nın açıkladığı şüphelerine yanıt verebilecek ifadelerle ilgili. Bu çok tuhaf. Madem ki ABD uçağın Rusya “Buk” füzesiyle veya Rusya’dan destek gören milisler tarafından düşürüldüğünü iddia ediyorsa, Washington ve Kiyev’in böyle versyonların delillerini sunmaları tam yerinde olur. Fikrime göre, Ukrayna hükümeti “Boeing” olayına ilişkin tam bilgilere sahip, fakat bu bilgileri açığa vurmak istemiyor, sorun bundan ibaret. Elbette ki, bu benim şahsi görüşüm. “Boeing”in kazasından suçu Rusya’ya yükleme çabalarının esassız olabileceğinden Ukrayna hükümeti belki bu bilgileri açığa vurmak istemiyor. Kim bilir, belki uçağın kazasından sorumluluğu Ukrayna’ya yüklemek gerek? Elbette ki elimde Ukrayna’nın suçlu olduğunu ıspatlamak için deliller yok, fakat bu olay çok tuhaf gibime geliyor.

Olaydan hemen sonra Rusya’yı aktif şekilde suçlayan tüm ülkeler neden şimdi susuyor?

Rusya’nın suçunu ıspatlayacak delilleri sunmaması bunun başlıca nedeni. Delilleri olsaydı, onlar gerek “Boeing”, gerekse Malezya uçağı yanında gözüken “Su” uçağına ilişkin bilgiler yayınlayabilirdi.

Sizce gelecekte işler nasıl gelişecek?

Bilmiyorum. ABD ve Ukrayna makamlarının sahip oldukları bilgiler, Malezya “Boeing” uçağını Rusya’yı tutan grupların yere düşürmediğini net şekilde gösteriyorsa, bu Rusya’ya karşı suçlamalar ile yaptırımların esasını tamamen baltalamış olacak. Bence bunu ABD ve Ukrayna hiç te istemiyorlar. ABD ve Ukrayna’nın bundan önce söyledikleri ve yaptıklarına aykırı olan bilgilerin açıklanmasında onların hiç ilgisi yok. Bu yüzden kuşkular kalıyor. Asıl bunun için Rusya, daha geniş bir kamuoyu kuruluşlarına olayla ilgili daha ayrıntılı deliller sunmalı.

Kazuo Kobayashi, Malezya “Boeing” uçağının kazasından Rusya’nın suçlu olmasından şüphelenen biricik Batılı gazeteci değil. Böyle insanların sayısı artmaya devam ediyor.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-09-2014 05:59 - 1105 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
01-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım