Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mardin Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı
Mardin Midyat ilçesinden geldi. Mardin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaya göre PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 polis şehit olurken, 2 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 30'dan fazla kişi de yaralandı. Saldırı sonrası çatışma çıktı. İşte Mardin'den gelen son dakika haberleri ve gelişmeleri..
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-06-2016 13:16 - 996 Okunma
Mardin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü  araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü aracın emniyetin önünde patlatılması sonrası teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Saldırıda 1 polisin şehit olduğu 2 sivil hayatanı kaybetti, 30'dan fazla kişi de yaralandı.  
 
ÇOK SAYIDA YARALI VAR
 
Edinilen ilk bilgilere göre,  Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Lojmanların da olduğu müdürlük önünde bomba büyük bir gürültü ile patladı. Yaralıların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralananlar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Patlama sonucu beş katlı bir bina tamamen enkaza döndü, çevredeki diğer binalarda büyük hasar oluştu. Yaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk  müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Bölgeye, AFAD ekipleri de gönderildi.
 
ÇATIŞMA ANI KAMERADA
 
Patlama sonrası teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkarken, ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi.
 
BAŞBAKAN AÇIKLADI; 3 KİŞİ HAYATANI KAYBETTİ
 
Başbakan Binali Yılıdırım Midyat'taki saldırıya ilişikin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım,saldırıda  bir polisin şehit olduğunu, 2 sivilin hayatanı kaybettiğini 30'dan fazla kişinin de yaralandığını dile getirdi. 
 
'TERÖR ÖRGÜTÜ PKK YAPTI'
 
Başbakan Yıldırım, Midyat saldırısını terör örgütü  PKK'nın yaptığını  açıkladı. 
 
İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER
 
BAHÇEYE GİRMEYE ÇALIŞTI 
 
DHA muhabiri Felat Bozarslan'ın CNN Türk'te katıldığı yayında  verdigi bilgiye göre Batman yönünden gelen bomba büklü araç emniyetin bahçesine girmek isterken güvenlik nedeniyle konulan bariyelere çarparak patladı. Bozarslan bomba büklü aracın  minibüs tipi bir araç olduğunu söyledi.  Binada ve çevredeki araçlarda yangın çıktı. Çıkan yangın müdehale sonrası söndürüldü. Bölgede polis dışında diğer kamu kuruluşlarının da lojmanlarının bulunduğu belirtilirken, terör uzmanlarının ilçeye gönderildiği belirtiliyor.  
 
 
DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI 
 Sağlık Bakanlığı'nın il genelinde çalışan doktorları görev başına çağırdığını söyledi. Güvenlik kaynaklarının patlamada yarım tona yakın patlayıcının kullanıldığı bilgisini verdiğini dile getirdi.
 
ERDOĞAN, SALDIRIYI LANETLEDİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Midyat'taki saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat  ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden  bilgi aldı.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan,  İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı.  Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği,  bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi  yaptığı kaydedildi.
 
BETON BLOKLAR FACİAYI ÖNLEDİ 
 
Saldırının ardından emniyet güçleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor. Habertürk TV'ye konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Emniyet binasının daha önce beton bariyerlerle çevrildiğini hatırlatarak, daha büyük bir facianın önüne geçildiğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım da gazetecilere yaptığı açıklamada beton bariyer önlemleri sebebiyle saldırının etkisinin azaltıldığını ifade etti.
 
YAYIN YASAĞI GELDİ 
 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Mardin'in Midyat ilçesinde meydana  gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirildi.   RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve  Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7'nci maddesinde  "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi  şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı  getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Patlamaya ilişkin yayın yasağının, patlama anı, sonrası, olay yeri,  kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu  yaralanan veya hayatını kaybedenlere ait görüntüleri kapsadığı açıklandı.  Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Mardin'in Midyat ilçesinde meydana gelen patlamanın da anılan hüküm  çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak  Başbakanlığın 8 Haziran 2016 tarih ve 01889 sayılı yazısıyla geçici yayın yasağı  getirilmesi uygun görülmüştür.  Medya hizmet sağlayıcıları, anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak  yayınlarda 6112 sayılı kanunda ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine  uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin  amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede;  yayın  yasağı patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu  görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu  yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri  unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması,  şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi  için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi  bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve  benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-06-2016 13:16 - 996 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım