Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Meteor düşmesi sonucu 400 kişi yaralandı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2013 12:50 - 1051 Okunma

Rusya İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Çelyabinsk eyaletinde meteor parçalarının düşmesi sonucu 400 kişinin hastaneye başvurduğunu açıkladı.

15 Şubat sabahı, yerel saatle 09.22’de, Rusya’nın Ural bölgesi sakinleri sıra dışı bir fenomene tanık oldular. Gökyüzünde, tanıklara göre, bir patlama meydana geldi ve alev içinde birkaç parça yere düştü. Çelyabinsk’te cep telefonu sorunları başladı. Bölgede kısmi tahliye operasyonu gerçekleştirildi.

Uçak enkazlarına benzeyen ve gökyüzünden düşen parçalar, Çelyabinsk’e komşu Sverdlovsk eyaletinden de göründü.

 Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski’ye göre Ural’a bir göktaşı parçaları düşmemiş, Amerikalılar silah denemesini yapmışlar.

Cuma günü Ural bölgesinde bir göktaşının parçalarının düşmesi kaydedildi. Rusya İç İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre bunun sonucunda Çelyabinsk bölgesinde yaklaşık 150 kişi yaralandı. Yekaterinburg Rasathanesinin bilgilerine göre Moskova saatiyle sabah 07.23’te Çelyabinsk bölgesinde gök cisimleri şeklinde meteor yağmuru yaşandı. Şok edici açıklamalarıyla tanınmış politikacı Jirinovski Ural’da yaşananlar konusunda gazetecilere şunu dedi: ‘Yaşanan meteorların düşmesi değil, Amerikalılar yeni silah denemesini yapıyorlar. Kerry (ABD Dışişleri Bakanı John Kerry) Pazartesi günü Lavrov’u arayıp duruyordu, böyle provokasyonun olacağı ve Rusya’yı da etkileyebileceği konusunda uyarmak istedi’. Uzayın kendi kurallarına sahip olan evren olduğunu kaydeden politikacı, ‘Uzayda hiç bir şey kendiliğinden düşmez, bütün düşmeler insanlar yüzünden meydana gelir. İnsanlar savaşı kışkırtan provokatörler’ şeklinde konuştu.

Önce ABD Dışişleri Bakanlığı John Kerry’nin şu an Afrika turunu gerçekleştiren RF Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a üç gündür ulaşamadığını açıkladı. Bakanlıkta Kerry’nin Rus meslektaşı ile Kuzey Kore ve Suriye ile ilgili konuları görüşmek istediği belirtildi. RF Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 12 Şubat’ta Washington’dan acil telefon görüşmesi talebi gelmişti ama Lavrov’un çok yoğun temasları nedeniyle görüşmenin mümkün olmadığı Amerika tarafına bildirilmişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-02-2013 12:50 - 1051 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım