Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
MGK olağanüstü gündemle toplanıyor
İki ayda bir toplanan Milli Güvenlik Kurulu, 12 yıl sonra bir ay arayla toplanıyor. Suriye’deki hızlı gelişmeler ve artan terör olayları MGK takviminde değişikliğe neden oldu. En son 2004’te gerçekleşen Ocak ayı MGK’sı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2016 12:59 - 1252 Okunma

MGK, 12 yıl aradan sonra yeniden Ocak ayında toplanıyor. 7 Ağustos 2003'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe kadar MGK toplantıları, ayda bir yapılıyordu. Değişiklikle birlikte toplantıların iki ayda bir yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Ocak ayında yapılan son toplantı 23 Ocak 2004'te gerçekleştirildi. Bu tarihten sonra MGK, Aralık aylarında yılın son toplantısını, Şubat aylarında da yılın ilk toplantılarını yapmaya başladı. Son MGK toplantısı 18 Aralık 2015'te gerçekleştirilmişti.

OPERASYONLAR MASADA

Ancak terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmeler ışığında 12 yıl sonra bir ay arayla MGK'nın toplanması kararlaştırıldı. Yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2016 yılının ilk MGK'sı gerçekleştirilecek. Toplantıda, terörle mücadele konusundaki kararlılık MGK'da bir kez daha vurgulanacak. Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin'de yürütülen terör operasyonlarında gelinen nokta ele alınacak. Terörle mücadeleden bölgede yaşayan vatandaşların olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyeceğinin altı çizilecek. PKK'nın bölgede yarattığı yıkım da MGK'nın önemli gündem maddelerinden biri olacak.

SURİYE'DEKİ GELİŞMELER

Suriye'de yaşanan son gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirlerin yanısıra uluslararası toplumla işbirliği gözden geçirilecek. Türkmenlere yönelik Rusya ve Esed güçlerinin katliamları, PYD'nin Fırat'ın batısına geçme girişimleri ve bunlara karşı alınan tedbirler ayrıntılı olarak değerlendirilecek. Suriye sınırının güvenliğinin tesisinde gelinen son durum da masaya yatırılacak. Bölgedeki tüm bu gelişmelerin, istihbarat bilgileri ışığında gözden geçirilmesi öngörülüyor.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Milli güvenliğe yönelik iç ve dış tehditlerin kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği toplantıda, Paralel Devlet Yapılanması'yla (PDY) yurt içinde ve yurt dışında sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği vurgulanacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-01-2016 12:59 - 1252 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım