Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mina katliamının nedeni: Suudi kralının oğlu
Lübnan’da yayın yapan El-Diyar gazetesi, Suudi Arabistan kralının oğlu Muhammed Bin Selman’ın kervanının Mina’ya girmesinden dolayı diğer hacıların hareket yönü acilen değiştirildiğinden yüzlerce hacının birbirinin üzerine yığılmasına ve ölümlere neden olduğunu bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2015 10:15 - 736 Okunma
Lübnan’da yayınlanan El Diyar gazetesi, Suudi savunma bakanı olan veliahdının yoğun hizmetci ve korumacıyla donanmış kervanının Mina’nın merkezinde bulunmasını bugünün Minada binden fazla hacının canını kayıp ettiği hadiseye neden olduğunu yazdı.
 
El Diyar’da çıkan haberden: ’’Arabistan yetkilileri binin üzerinde hacının ölümüne ve 2000 hacının yaralanmasına neden olan veliahdın kervanının Mina’da bulunmasını gizlemeye çalışıyorlar. Gerçek şu ki hacıların Mina’da toplanıp izdiham yaşadıkları saate Muhammed bin Selman bu merasimde katılmaya karar aldı. 200 asker ve 150 polisin korumasında topluluğun içersine girip Mina’ya vardı. Bu anda hacıların hareket yönü değişti hatta ilk hareket yönünün aksine bir akış başladı bunun akabinde izdiham hızlıca arttı. Facia da tam bu an meydana geldi. Arabistan kralının oğlu katılımına son verip geri dönse de facianın boytuları çok büyümüştü. Hacılar birbirlerini itekliyor ve yere düşüyorlardı, düşenler diğer hacıların ayak altında eziliyor ve nefes alamadıklarından hayatlarını kaybediyorlardı. Bu izdiham içinde ölen hacıların sayısı onar onar yükselip yüzlere ve bine ulaştı. Yüzleri aşan hacı ise yaralı ve durumları ciddi durumda.’’
 
Kral bu haberin duyurulmasını yasakladı ve başkalarını idama göndermeye karar aldı.
 
El Diyar gazetesi kral Selman’ın binin üzerinde hacının ölümüne sebep olan hac merasimi sorumlulardan bir liste hazırladı. Bu hadiseden sorumlu tutulan 28 isim cezalarını yarın boyunları vurularak görecekler.
 
Bu gazetenin haberine göre Arabistan’ın şeriat mahkemesi bu listede yer alan isimlerin idamına karar aldı. Ayrıca Arabistan İçişleri Bakanı bu sorumluların hacıların gözü önünde idam edileceğini ve bunun gelecek yıllarda bir daha böyle bir facia yaşanmaması için yapılacağını açıkladı.
 
El Diyar gazetesinde yayınlanan haberin bir diğer bölümünde İran’ın itirazına yer verildi. Tahran, Arabistan’ın İran’daki büyük elçisini çağırarak bu hadisenin nedenini hac merasiminin doğru organize edilmediğinden ve devlet kervanının hacıların akışına karşı Minaya girmesinden dolayı yaşandığını deklere etti.
 
El Diyar şu soruyla haberini tamamlıyor: ’’Arabistan, bir resmi kervanın Mina’da bulunmasını açıklamaya cesaret edecek mi yoksa bu gerçeği gizleyecek mi? Çünkü bu hadiseye neden olan Arabistan veliahtıdır. Ama soruşturmalar veliahta varmayacak ve binin üzerinde ölen hacıların kısası ilan edilen 28 sorumluyu idam etmeyle alınacak.’’
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2015 10:15 - 736 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım