Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mısır'da tekfirci vahşete tepkiler artıyor
Dünya Caferi Alimler Birliği vahşeti kınadı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-06-2013 15:10 - 1248 Okunma

 
Mısır'da Ebu Muslim köyündeki dört Şii’nin hunharca öldürülmesine yönelik tepkiler artıyor.

 Mısır Şii hareketi başkanı, Mısır Şiilerinin içinde bulunduğu kritik konumdan kurtulmak ve üzerlerindeki tehdidin kaldırılması için uluslararası topluluğun yardımına göz diktiklerini bildirdi.

Dün Arapça BBC'ye açıklamada bulunun Mısır Şii hareketi başkanı Muhammed Guneym, Mısır Şiilerinin, uluslararası kuruluşlardan Mısır'da Şii nüfusa karşı başlatılan temizleme operasyonlarını engellemelerini talep ettiğini belirterek, Mısır Şiileri liderlerinden Hasan Şahhate ve diğer bazılarını öldürenlere karşı yönetim tarafından şimdiye kadar en ufak bir girişimin yapılmadığını bildirdi.

Öte yandan Mısır el-Vasat partisi başkanı Ebul Alai Mazi'de, ülkede insanların inançlarından dolayı öldürülmemeleri gerektiğini ve bunun bir barbarlık olduğunu bildirerek Şii lidere yönelik düzenlenen suikast girişimini kınadı.
Mazi, Mısırlı Şiilerin katledilmesi faillerinin yakalanarak cezalandırılmalarını da  

Katliama Türkiye'den de tepki geldi. Dünya Caferi Alimler Birliği olayı lantleyerek işlenen zülümler karşısında tüm İslam fırkalarının birlikte ortak bir platform oluşturması gerektiği vurgulandı. CABİR'den yapılan yazılı açıklama şöyle:
 

BİSMİH-İ TEÂLA

"...وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ"

Zalimler çok yakında nasıl bir akıbete uğrayacaklarını bileceklerdir. (Şuara/227)

Son yıllarda maalesef, Kuran ve Muhammedî İslam’dan uzaklaşan ve uzaklaştıkça da emperyalistlerin oyuncağı haline gelen bir anlayışla karşı karşıyayız. Gün geçmiyor ki İslam coğrafyasında acı üstüne acı, katliam üstüne katliam yaşanmasın. Bir bölgede henüz ağıtlar dinmemişken, diğer bir bölgede yeni ağıtlar yükselmemiş olsun. Bu acı, gözyaşı ve ağıtların yakılmasına sebep olan, maalesef İslam ve öğretilerinden nasiplenmemiş, geçmişin Haricileri, günümüzün tekfirci, Vahhabi-Selefi zihniyettir.

İslam dünyasının yeraltı ve yerüstü tüm zenginliklerini sömüren, Müslümanların ilk kıblesi Mecid-i Aksa’yı işgal eden ve Müslümanlara karşı giriştikleri haçlı seferlerine hiçbir ses çıkarmayan ve hatta bizim onlarla bir savaşımız yok diyebilecek kadar rengini açıkça ortaya koymaktan çekinmeyen bu zihniyet, Müslüman kanı içmekten adeta zevk almaktadır.

Peygamber efendimizin aziz sahabesini kabrinden çıkaran, müşrik Hind gibi insan ciğeri yiyen ve kurbanlık boğazlar gibi Müslüman boğazlayan bu Vahhabi-Selefi anlayışın mensupları, bu kez de Mısır’da sahneye çıkmış ve yegâne suçları Ehl-i Beyt dostu olmak olan, yörenin önde gelen Ehl-i Beyt dostu âlimlerinden Şeyh Hasan Şahhate ve biri kardeşi olan beraberindeki üç kişiyi linç ederek şehid etmiş, Ehl-i Beyt sevenlerine karşı kin ve nefret dolu bu azgın gürûh bununla da yetinmeyerek Şehid Şehhate ve arkadaşlarının cesetlerini sokakta tekbirler eşliğinde sürüklemişlerdir.

Büyük şeytan Amerika ve onun gayri meşru çocuğu İsrail’e karşı sesleri dahi çıkmayan bu tekfirci zihniyet, nerede mazlum bir Müslüman görse üstüne çullanmakta ve sözde İslami şiarlarla İslam’a en büyük darbeyi vurarak, büyük şeytan için kaleyi içten fethetme gayret ve çabası içerisine girmektedir.

İçinden geçtiğimiz bu hassas zaman diliminde bizler, bunu yapanların Sünniler olmadığını gayet iyi biliyoruz. Zira bu Vahhabi-Selefi zihniyet, Sünni âlemine de aynı gözle bakmaktadır. Kendileri gibi inanmayanlara yaşam hakkı tanımayan bu zihniyete karşı tüm İslam fırkalarının ortak bir mücadele platformu oluşturmaktan başka bir çarelerinin olmadığını belirterek, vahdet çağrımızı yineliyor ve Mısır’da gerçekleşen bu müessif olayı şiddet ve nefretle kınayarak lanetliyoruz.

Dünya Caferi Âlimler Derneği (CABİR)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-06-2013 15:10 - 1248 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım