Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mısır'lı Selefilerden dehşet veren katliam
Budisteleri aratmadılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-06-2013 19:00 - 2220 Okunma

 
 Kahire yakınlarındaki Ceyze şehrindeki bir köye saldıran tekfirci selefiler dört Şii Müslüman’ı hunharca katlettiler. 



  Tekfirci Selefiler Ebu Müslim köyünde bir grup Şii Müslüman, Şii liderlerden Şeyh Hasan Şehhate’nin evinde toplanıkları sırada ev, selefiler tarafından abluka altına alındı. Ev muhasara altına alındıktan sonra içeridekilerin dışarı çıkılması istendi. İçeridekiler dışarı çıkmaya yanaşmayınca öfkeli kalabalık grup eve saldırdı.

Saldırıda ağır bir şekilde dövülen Şiilerden dört kişi şehit oldu. Saldırıya uğrayan Mısır’ın önde gelen Şia alimlerinden Şeyh Hasan Şehhate de şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar evdeki eşyaları tahrip ettikten sonra evi ateşe vererek yaktılar.

Mısır devlet gazetelerinden El Ehram haberinde saldırıya uğrayan Şiilerin hastaneye kaldırıldığını yazdı. Mısır Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada yaralıların şehit olduğunu açıkladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvanu’l Müslim’inin halkı Suriye’de cihada çağırmasının ardından Şiilere karşı saldırıların zirveye çıktığı bildiriliyor

Mısır’da Şiileri sindirmek ve baskı altına almak için her geçen gün yeni yeni projeler üretilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde de Şiilerle mücadele etme adı altında resmi bir enstitü kurulmuştu.


Mısır basınında yer alan haberlere göre Mısır Al-i Beyt Derneği Başkanı Muhammed Derini, Ebu Muslim köyündeki dört Şii’nin öldürülmesini katliamların başlangıcı olarak niteledi ve düzenlenen saldırılardan ülkede yaşanan kaosu görmezden gelmekle suçladığı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi sorumlu tuttu.

Mısır Akımı Partisi Siyasi Büro Üyesi Abdurrahman Faris, bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Ebu Muslim köyündeki olayları büyük bir cinayet olarak niteleyerek Şiilere yönelik saldırılardan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin sorumlu olduğunu söyledi.

Müslüman Kardeşler Sözcülerinden Cihad el-Haddad, Ebu Muslim köyündeki olayları eleştirerek Mısır vatandaşlarına yönelik şiddet karşısında sessiz kalınamayacağını belirtti ve polisin güvenliği sağlayamaması durumunda bu işi başkalarının yapacağını söyledi.

Şiilerin öldürülmesini alçakça bir cinayet olarak niteleyen Cihad el-Haddad, “ulaşan haberlere göre Mısır polisi olayları sadece izlemiş ve hiçbir müdahalede bulunmamış, bu yasaların ve nizamın çiğnenmesidir” dedi.

Mısırlı siyasi liderlerden Amr Musa da Şiilere yönelik saldırıları kınayarak “insanlık dışı” diye nitelediği bu cinayetlerin ırkçı ve mezhepçi söylemlerin bir sonucu olduğunu ifade etti.



Selefi militanlar dün Cize kentine bağlı Ebu Muslim köyünde Mısırlı Şiilerin liderlerinden Hasan Şehate’nin evi olduğunu düşündükleri bir binayı ateşe vermiş ve Şehate’nin de aralarında olduğu dört Şii’yi linç ederek öldürmüştü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-06-2013 19:00 - 2220 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım