Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Muhalefet dinleme skandalına tepkili
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-02-2014 09:23 - 900 Okunma

ANKARA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları üzerine olağanüstü toplandı.

Partinin, MYK üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Genel Merkez'de biraraya geldi.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, açıklama yaptı.

Koç, "Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığında hükümet, şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu Başbakan, şu andan itibaren istifa etmek zorundadır" diye konuştu.
Koç, ortaya dökülen bazı "tape"lerin 17 Aralık'ta Türkiye'yi sarsan büyük yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olaylarının bizzat Başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığını kanıtladığını öne sürdü.

"Türkiye Cumhuriyeti yönetiminden sorumlu Başbakan'ın ortaya dökülen konuşma kayıtlarının tüyler ürperten gerçekleri ortaya koyduğunu" ileri süren Koç şunları söyledi:

"Bu tapelerde kirli ilişkiler, kirli para, miktarı belli değil fakat milyon Euro, dolar... Bunlardan bahsediliyor. Bütün bunlar açıkça ortaya çıkmıştır. 17 Aralık günü, Başbakan büyük bir panikle ve korku içinde operasyonun başladığı saatlerde oğlu ile konuşmaktadır ve gün boyunca bu konuşmalar önlem alma boyutunda devam etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten, yönetim kademelerinde bulunan, sorumluluğu olan herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu Başbakan, şu andan itibaren istifa etmek zorundadır. Türkiye, bu kirli bu yükle yoluna devam edemez."

'PİSLİK ÖRTÜLMEK İSTENİYOR'
Koç, "17 Aralık'tan sonra Türkiye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü, o baskıyı, o karartmayı, bu iddiaların yargılanamaz, sorgulanamaz, takip edilemez noktaya taşınması için yapılan olağanüstü yasama gayretlerini bir kez daha anladıklarını" belirterek, "Pislik, örtülmek istenmektedir. Kirlilik, kapatılmak istenmektedir. Başbakan, kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni, bu kirli ilişkilerin ortasında olan bir kişinin yönetmesi asla kabul edilemez. Bu hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir" şeklinde konuştu.

Haluk Koç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın TBMM'deki grup toplantısında gündemi değerlendirerek, konuyla ilgili detaylı açıklama yapacağını anlattı.

Koç, "Türkiye için umarım yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye hırsızlıkla, arsızlıkla, rüşvetle, kirlilikle, yolsuzlukla sınavını geçecektir. Buna inancımızı ifade ediyoruz ve bu hükümetin bu saatten itibaren gözümüzde meşru bir hükümet olmadığını, hırsızlıkla, yolsuzlukla malul durumdaki bir kişi tarafından bu ülkenin yönetilemeyeceğini bir kere daha ifade etmek istiyorum" dedi.

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASI
Ses kaydının gerçek dışı olduğuna dair Başbakanlıkça yapılan açıklamanın sorulması üzerine Koç, "17 Aralık dosyaları neden gizlenmek isteniyor 17 Aralık iddianameleri, soruşturma dosyası neden kapatılmak isteniyor, neden fezlekeler gelmiyor Bütün bunlar bu dosyaların içinde mevcut tapelerdir" ifadesini kullandı.

MHP'de 'ses kaydı' toplantısı
Milliyetçi Hareket Partisi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili açıklamasını bugün yapacak.

Ses kaydı iddiaları üzerine MHP Başkanlık Divanı olağanüstü toplandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde Başkanlık Divanı üyeleri ile bir araya geldi.
Toplantının sona ermesinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yaptığı açıklamada, Başkanlık Divanı Toplantısı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtlarının değerlendirildiğini belirtti.

Karakaya, konuyla ilgili açıklamayı, bugün Bilecik'te programı olan genel başkanları Devlet Bahçeli'nin yapacağını söyledi. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-02-2014 09:23 - 900 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım