Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mülteciler Balkanlar'da sıkıştı, Avrupa kararsız...
Almanya'ya sığınan mültecilerle baş etmeye çalışan Merkel'den Avrupa ülkelerine konsensus çağrısı yapılırken, Hırvatistan kapıları kapatttı, Edirne'de bekleyenler Yunanistan'a doğru yürümeye başladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2015 08:32 - 723 Okunma
Macaristan’dan Avusturya’ya ulaşan ve buradan da Almanya’ya gitmek isteyen binlerce mülteci sınır kontrollerinden dolayı Salzburg kentinde bekliyor.
Yerel kaynaklar, günde ortalama 2.500-3.000 mültecinin Almanya’ya geçiş yaptığını ancak, yine de kentin kapasitesinin kalan mültecileri için yetersiz olduğunu duyurdu.
Sınır geçiş noktasında bulunan 16 bin nüfusa sahip Freilassing köyünde, yaklaşık 7.000 mültecinin trene binmek için beklediği bildirildi. 
Almanya Başbakanı Merkel, Avrupa'nın, birbirlerinin boğazlarına sarılmak yerine, krizi en doğru nasıl yönetebileceği yönünde kendi içinde bir konsensus sağlaması gerektiğini de söyledi.
Merkel "Görünüşe bakıldığında, Almanya, Avusturya ve İsveç'in bu problem karşısında tek başlarına ortak bir noktaya varamadıkları aşikar. Bana kalırsa bir Avrupa ruhu oluşturmalıyız çünkü tehdit savurmak artık işe yaramıyor. Ne de olsa Avrupa ülkeleri olarak ilk kez bir konuda ayrı düşmüyoruz." dedi.
HIRVATİSTAN BAŞBAKANI: MÜLTECİ KABULÜNDE SINIRA ULAŞTIK
Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanovic, ülkeye gelen mültecilerin ilerlemesine izin verileceğini ancak Hırvatistan'ın bir "mülteci sahası" haline gelmemesi gerektiğini belirtti.
Başbakan düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Bu insanları daha fazla kaydedip barındıramayız. Onlara su, yiyecek ve tıbbi yardım yapılacak. Daha sonra yollarına devam edebilirler. Avrupa Birliği Hırvatistan'ın bir 'mülteci sahası' haline gelmeyeceğini anlamalı. Kalbimiz var ama aklımız da çalışıyor" dedi.
Tüm sınırların kapatılmayacağını kaydeden Milanovic, ülkenin mülteci kabulünde sınıra ulaştığını ifade etti.
Hırvatistan'ın sınırdaki 8 geçiş noktasından 7'sini kapatması üzerine bir grup mülteci sabah Slovakya'ya doğru yürüyerek gitmeye çalışırken, trenle gitmeye çalışanları Slovakya sınırından sonra durduran bir grup sığınmacıları trenden zorla indirmeye çalışıp Hırvatistan'a geri göndereceklerini söylemişti.
EDİRNE'DEN YUNANİSTAN'A GİDENLERİ POLİS DURDURACAK
Bugün saat 16.00 civarlarında TEM otoyolu kenarında bekleyen mültecilerin Kapıkule sınır kapısına doğru yürüyüşe geçtikleri bildirildi.
Mültecilerin hareketlenmesi üzerine polis ve jandarma ekiplerinin Valapaşa kavşağında önlem aldığını kaydeden Yurk, Keşan ilçesinden ve Kırklareli'nden güvenlik gücü takviyesi geldiğini söyledi.
Şu anda güvenliğin TEM otoyolunun Kapıkule gidiş istikametini bariyerlerle kapattığını aktaran gazeteci, "Yürüyüşe devam edilirse polis müdahale edecek" dedi.
MİDİLLİ
Şişme botlarla Yunan adası Midilli’ye ulaşmaya çalışan mülteciler Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruluyor. Bir sahil güvenlik ekibi günde en az sekiz devriye atıyor. Bir bot durdurulduktan sonra göçmenler özenle nakliye ediliyor.
Resmi rakamlara göre operasyonlarda, sahil güvenlik gemileri, 78 bot, 5 mobil radar ekibi, 11 helikopter, 3 uçak ve 2 bin güvenlik personeli görev alıyor. Şimdiye kadar Yunanistan’a gitmek isteyen 50 bin mülteci sahil güvenlik kuvvetleri tarafından durduruldu.
Türk Sahil Güvenlik ekibi 7 Eylül 2015’e kadar karşıya geçmeye çalışan 1297 gemi ve 49 bin 283 göçmeni durdurdu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2015 08:32 - 723 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım