Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mursi ve 121 arkadaşına idam cezası...
Mısır'da darbe mahkemesi, ‘Hapishane Baskınları’ ve ‘Hamas ile işbirliği ve casusluk yapmak’ davalarında yargılanan ve aralarında darbeciler tarafından devrilen devlet başkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu toplam 122 kişiyi idam cezasına çarptırdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-05-2015 11:52 - 507 Okunma
Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 121 kişi Mısır'daki darbeci mahkeme tarafından idam cezasına çarptırıldı.
Mısır'da mahkeme, "hapishaneler baskını" davası kapsamında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını da haklarındaki idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderdi.
 
Darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen davada, Mursi ve Karadavi'nin yanı sıra İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve İhvan'ın ileri gelenlerinden İsam el- Aryan'ın da bulunduğu 106 kişinin dosyasının, idam kararıyla ilgili görüş alınması için müftülüğe gönderilmesine karar verdi.
Mahkeme, Mursi ve 34 kişinin yargılandığı kamuoyunda "Casusluk Davası" olarak bilinen davada ise aralarında HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve İhvan Rehberlik Konseyi başkan yardımcısı Hayrat Şatır'ın bulunduğu 16 sanığın dosyalarını müftüye sevk etti.
 
İki davada da nihai kararın 2 Haziran'da yapılacak duruşmada açıklanacağı belirtildi. Buna göre toplam 166 sanığın yargılandığı iki davada 122 kişinin dosyası idam talebiyle müftülüğe gönderilmiş oldu.
Mısır yasalarına göre, idam dosyaları karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra mahkeme nihai kararını veriyor.
 
HAYATINI KAYBETMİŞ KİŞİLERE DE İDAM CEZASI VERİLDİ!
 
Mısır mahkemesi, cezaevindeyken geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İhvan'ın önemli isimlerinden Ferid İsmail ile İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden HAMAS liderlerinden Raid el Attar'a da idam cezası verdi. 
Diğer taraftan, 19 yıldan bu yana İsrail hapishanesinde bulunan ve 48 defa müebbede mahkum edilen Filistinli Hasan Selami de idam cezasına çarptırıldı. 
 
KATAR'DA YAŞAYAN KARADAVİ DE İDAM CEZASINA ÇARPTIRILDI
 
Mısır'da mahkemenin idam cezası verdiği sanıklar arasında Yûsuf el Karadavî de bulunuyor. Katar'da yaşayan Karadavî, gıyaben yargılanıyordu.  
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-05-2015 11:52 - 507 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım