Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Müslüman Kardeşlerin Faşist Sistemine Karşıyız
Mısır'ın 'Kara Blok'u
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-02-2013 13:21 - 891 Okunma

Mısır'da rejim karşıtı gösterilerde yeni bir oluşum dikkat çekiyor. Kendilerine "Kara Blok" adını veren göstericiler, siyah kıyafetler giyiyor ve yüzlerini gizliyor.

Mısır’da gerilim tırmanıyor

Devlet Başkanı Mursi’nin diyalog talebini reddeden muhalefet, Cuma günü ülke çapında gösteri yapacak.

Mısır ekonomisi darda

Kara Blok' adlı grubun üyeleri internette kendilerini savaşçı olarak tanımlıyor. Paylaştıkları videolarda Heavy Metal müzik eşliğinde uygun adım yürüyerek, üzerinde ‘A' harfi olan bayrakları tutuyorlar. A'dan kasıt anarşi. Videoda tekrar tekrar aynı yazı beliriyor. Yazıda: “Yıllarca dünyada yolsuzluk ve zulmü sona erdirmeye çalıştık. Şimdi de Müslüman Kardeşlerin faşist sistemine karşı durmak için ortaya çıktık” ifadesi yer alıyor. Kendileri hakkında daha fazla bilgi vermiyorlar. Çünkü geçtiğimiz hafta Mursi'nin atadığı bir savcı Kara Blok grubunu ‘terörist örgüt' ilan etti ve üyelerinin tutuklanmasını emretti. Ancak grubun üyesi olduğunu söyleyen bir genç Alman Radyolar Birliği'ne konuştu: ”İkâmetim ve telefon numaram biliniyor. O isterse beni tutuklayabilir ama yapmıyor. Bizden bir kişi, onlardan 100 kişiye bedel. Devlet Başkanı Mursi ile Başsavcı bizi tutuklatmakla tehdit ettiğinde, Tahrir meydanındaki çadırımızda ölesiye güldük.”

“Siyasi talebimiz yok”

Şerif El Sirfi, Tahrir meydanında bulunan ‘Belady' adındaki kafede konuşurken maskesiz oturuyor. Şerif, siyasi bir hedefi olmadığını söylüyor. Ancak Mısır devrimi başladığından bu yana gösterilerde ölen binden fazla insanın hesabının sorulmasını talep ediyor. 18 yaşındaki genç, sorumluları sanık sandalyesinde görmek istediğini belirterek şunları söylüyor: “Bizim siyasi taleplerimiz yok. Biz sadece şehit düşenler için adalet istiyoruz. Arzu eden, bunu siyasi bir talep olarak görebilir.”

Devlet Başkanı Mursi'ye karşı en büyük muhalif blok olan Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin bir üyesinin, muhtemelen Kara Blok grubunu maddi olarak desteklediği söyleniyor. Bir süredir dolaşan bu söylentinin kendisine hatırlatılması üzerine Şerif El Sirfi'nin yanıtı net: “Bize kimse para vermiyor. Beş molotof kokteyli yapmak için bana on Mısır lirası zaten yetiyor.”
 Malzemeler Tahrir Meydanı'nda satılıyor

Şerif, Kara Blok'un kaç üyesi olduğunu bilmiyor. Maskeli göstericiler, protestolarda bir araya gelmek için Facebook üzerinden organize oluyor. Böylece on maskelinin sayısı kısa sürede yetmişi buluveriyor. Ya da daha fazla... Grup üyeleri Mısır'ın bütün kentlerinde aynı şekilde organize oluyor. Kara Blok üyesi olmak isteyenler maske gibi gerekli aksesuarları Tahrir meydanından satın alıyor. Sonunda da göstericilerin şiddet uygulamaya hazırlıklı olması gerekiyor. Şerif El Sirfi, şiddet yerine "reaksiyon" ifadesini kullanmayı tercih ediyor. El Sirfi, “Reaksiyon! Her aksiyon bir reaksiyon doğurur. Bana karşı şiddet kullanırsan ben de sana aynısını yaparım. Henüz bizden biri ölmediği için Allah'a dua etsinler" diyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-02-2013 13:21 - 891 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım