Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Myanmarlı Müslümanları Bekleyen Tehlike
Birleşmiş Milletler, Bangladeş kamplarında kalan 100 binden fazla Rohingyalı mültecinin Muson yağmurlarının ciddi tehlikesi altında olduğu konusunda uyardı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2018 10:38 - 495 Okunma

Bangladeş’te şiddetli yağışların ve Muson yağmurlarının başlamasıyla birlikte, Birleşmiş Milletler 100 bin Rohingyalı mültecinin ciddi tehlike içerisinde olduğu konusunda uyardı.

Şu an 900 bin Rohingyalı mülteci, Bangladeş’in Cox's Bazar bölgesinde yaşamaktadır. 688 bin Rohingyalı Müslüman, ağustos ayının sonundan şimdiye kadar, Myanmar güvenlik kuvvetlerinin şiddet eylemlerinden güvende kalmak için Bangladeş’e kaçmak zorunda kalmıştır.

Yardım kuvvetleri, mevcut kampların yeni mültecileri kabul edecek kapasitede olmadığını vurgulamaktadır.

Birleşmiş Milletler yayınladığı raporda, toprak kayması ve selin, en az 100 bin Rohingyalı Müslümanın hayatını tehdit ettiği ve bu kişilerin başka yerleşim bölgelerine gönderilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Bu raporda şu ifadelerde bulunuldu: ‘Yer sıkıntısı, Rohingyalı mültecilerin kamplarındaki en önemli sorunlardan biridir ve bu kamplar oldukça kalabalıktır ve Rohingyalı mülteciler çok zor şartlarda yaşamaktadır. Aşırı kalabalık aynı zamanda, difteri gibi bulaşıcı ve tehlikeli hastalıkların yayılmasına neden olmaktadır.’

Dünya Sağlık Örgütü, 500 binden fazla Rohingyalı mülteciyi difteri hastalığına karşı aşıladı ve yardım kuvvetleri cumartesi günü bu aşıların ikinci aşamasına 350 bin çocuk için başladı.

Ama ortaya çıkan yeni endişe kabakulak hastalığıdır. Birleşmiş Milletler’in raporları, son haftalarda kabakulak hastalığına yakalananların sayısının arttığını ve Rohingyalı Müslümanların bu hastalığa karşı aşı olmadıklarını göstermektedir.

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı da daha önce, henüz yardım ekiplerinin, habercilerin ve diğer bağımsız gözlemcilerin Myanmar’a ulaşmasında birçok kısıtlama olduğunu açıkladı.

Myanmar ve Bangladeş geçen yıl kasım ayında bir anlaşma imzalayarak yüzlerce bin Rohingyalı mülteciyi Rakhine eyaletine geri gönderdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2018 10:38 - 495 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım