Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Nasrallah: Arap ve İslam dünyasının durumu, endişe verici
Lübnan islami direniş hareketi Hizbullah genel sekreteri Seyit Hasan Nasrullah Arap ve İslam dünyasının durumunun kaygı verici olduğunu, sorunlar ve krizlerin çözümü için dua ve amel silahına sarılmak gerektiğini ifade etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2015 07:52 - 698 Okunma
Hizbullah genel sekreteri Seyit Hasan Nasrullah mübarek Ramazan ayın 23. gecesinde el-Menar TV kanalından naklen yayınlanan konuşmasında, "Toprakları işgal edilen veya düşmanın onu tehdit eden kişi, sessiz kalmamalı ve köşeye çekilmemeli" dedi.
 
Seyit Hasan Nasrullah Allah'ın düşmana karşı cihat emri verdiğini, bir köşeye çekilip sadece dua etmemek gerektiğini söyledi. Nasrullah düşmanın amel ve hareketle defedebileceğini, duanın ise hareketi tamamladığını belirtti.
 
Hizbullah genel sekreteri son yılların Arap ve İslam dünyası için en kötü yıllar olduğuna işaretle, Arap ve İslam ümmetinin kurtuluşu için fikri, kültürel çalışma, cihat, işbirliği, vahdet ve direnişin yanı sıra duaya da ihtiyaç olduğunu belirtti.
 
Nasrullah 33 günlük savaşta Lübnan ve diğer ülke halklarının duaları olmasaydı Siyonist düşmana karşı zaferin kazanılmayacağını da sözlerine ekleyerek, Müslümanların Filistin kurtuluşu ve tekfirci fitnelerin def edilmesi için işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi
 
Seyyid Hasan Nasrallah’ın Konuşmasından Bazı Bölümler…
 
Kudüs gününde konuşan Seyyid Hasan Nasrallah, İslam dünyasındaki konulara değindi. Kudus’ün yolunun Şam’dan geçtiğini, İsrail’in Suriye’deki olaylardan memnun olduğunu belirten Nasrallah, Arabistan’ın Suriye Irak ve Yemen’de halkları katletmek için harcadığı parayı ve imkanı Filistin için harcamadığını söyledi.
 
Nasrallah: Fitneyi fırsata dönüştüren Kuveyt halkını selamlıyorum / Suudiler artık Yemen halkından intikam alıyor / Filistin’e sahip çıkmak istiyorsanız IŞİD’in değil direnişin yanında yer alın
 
Kudüs gününde konuşan Seyyid Hasan Nasrallah, İslam dünyasındaki konulara değindi. Kudus’ün yolunun Şam’dan geçtiğini, İsrail’in Suriye’deki olaylardan memnun olduğunu belirten Nasrallah, Arabistan’ın Suriye Irak ve Yemen’de halkları katletmek için harcadığı parayı ve imkanı Filistin için harcamadığını söyledi.
 
Ümmetin ve bölgenin şu anki durumunun Kudüs Günü’ne ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha ispat ettiğini belirten Nasrallah, Yemenlilerin başlarında dökülen bombalara rağmen Kudüs gününe sahip çıktıklarını ve bu davranışlarından dolayı büyük bir saygıyı hakkettiklerini söyledi.
 
Kuveyt’teki terörist saldırıdan sonra Kuveyt hükümetinin, emirinin ve halkın bu fitneyi fırsata dönüştürdüklerini ve vahdet örneği sergilediklerini belirterek bu hareketi selamladığını ve bunun diğer İslam ülkelerine örnek olması gerektiğini söyledi.
 
Nasrallah, Kuveyt hükümetinin ve halkının tersine Bahreyn’de zalim bir yönetimin iş başında olduğunu, halk arasında fitne çıkarmaya çalıştığını, hatta zindandaki Şii liderlerin fitneler karşısında halkı birliğe çağırmasına rağmen rejimin halka zulüm edip tefrika çıkardığını söyledi. Nasrallah ayrıca Bahreynlilere Kudüs gününe görkemli katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
Yemen’de Suudilerin artık hedeflerine ulaşamayacaklarını anladıklarını ve şu anda halktan intikam almak için yemeni yerle bir ettiklerini söyleyerek, Yemen’in Suudilerin boyunduruğuna girmedikleri, özgür bir halk olarak yaşamak istedikleri için tüm bu zulümlere uğradıklarını belirtti.
 
Filistin’e hizmet etmek isteyen herkesin direnişin yanında yer alması gerektiğini belirten Nasrallah, IŞİD’in, Nusra’nın, Boka Haram’ın ve İsrail dostu Arap ülkelerinin yanında yer alarak Filistin’e yardım edilemeyeceğini söyledi.
 
İran’ın asla ve asla İsrail’le bir araya gelmeyeceğini, onu kabul etmeyeceğini belirten Nasrallah “Dün nerdeysek bugün de oradayız. Dün ne ahit ettiysek bugün ahdimiz üstündeyiz” diye konuştu.
 
İran için “Safevi” “Mecusi” “Şii hilali” gibi yakıştırmaların fitne hedefiyle yapılan iftiralar olduğunu söyleyen Nasrallah Hilal’in şekli bellidir “Yemen sizin iddianıza göre hilali bozuyor” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-07-2015 07:52 - 698 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım