Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Nasrullah, Lübnan'da büyüyen çöp krizi hakkında ne dedi?
Son günlerde Lübnan’da patlak veren çöp krizi bu ülkede siyasi bir krize dönüştü ve Beyrut’ta sokak gösterileriyle sonuçlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2015 08:18 - 582 Okunma
Son günlerde Lübnan’da patlak veren çöp krizi bu ülkede siyasi bir krize dönüştü ve Beyrut’ta sokak gösterileriyle sonuçlandı. Gösterileri katılan protestocular, hükümetin beceriksizliğini ve Lübnan’daki siyasi yolsuzluğu hedef aldılar. Nasrullah çöp krizi hakkında ne dedi?
 
Beyrut’ta şehit çocuklarının mezuniyet töreninde konuşan Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Seyit Hasan Nasralluh, Lübnan’da patlak veren çöp krizi konusunda hükümetin fiiliyatını eleştirerek şöyle dedi: Maalesef son günlerde çöplerin önceliği adındaki bir öncelik Lübnanlıların zihnini kendisiyle meşgul etmiş durumda. Bundan dolayı üzgünüm ve bu sorun hakkında konuşmaktan ya da açıklamada bulunup bu sorunun çözüm yolları hakkında sohbet etmekten utanıyorum. Bu sorunun Lübnanlıların çoğu tarafından önemsenmesi gerektiğine inanıyorum.
 
Hükümet, bakanlıklar özellikle bu konuyla ilgili bakanlıklar çöp sorununu çözmede dahi yenildiler. Oysa ki bu sorun şu an çoğu ülkede çözümü oldukça basit olan sorunlardandır. Maalesef gurupsal, bölgesel, siyasal yolsuzlukların hatta şahsi, maddi ve ticari meselelerin bile bu dosyaya dehaleti olmuştur.
 
Bu güne kadar Lübnanlıların bu meseleyle uğraşıyor olması, büyük bir yenilginin göstergesidir. Çok fazla değil, biraz geriye eğer dönecek olursak savaş, barış ve direnişin silahlarını teslime etmesi konusunda görüş belirtmemizi istiyorlardı. Bizde kendilerine, ‘gelin gerçek bir hükümet kurun sonra bu mesele hakkında konuşuruz’ diyorduk.
 
Çöp sorununu bile çözemeyen bir hükümet. Oysa bu sorunun çok basit bilimsel ve teknolojik çözümleri bunuyor. Bu çözümler aynı zamanda küresel standartlardır. Hatta bazı uzman bana dediler ki sizler bu çöplerden para kazabilirsiniz; yani tehdidi fırsata çevirebilirsiniz.
 
Biz çöp tehdidini para getiren bir fırsata dönüştürebiliriz, yani bu çöpler ülke için bir gelir kaynağı olsun. Bu benim görüşüm değil, uzmanların görüşüdür, bu konuda benim bir bilgim yok ve bu sektörün uzmanı da değilim, ancak hükümetimizde bütün çabasını ve dikkatini tüm Lübnanlılar için sağlıklı bir çevre yaratmaya verecek olan samimi, emin ve görevini bilen sorumlu bir kurum var mıdır? Mümkün olan en düşük maliyetle bu çöpleri şehrin içinden toplayamazlar mı? Ben bu soruya cevaben diyorum ki böyle bir devlet yoktur.
 
Kim ki bu görüşümden dolayı küsüp rahatsız olacaksa ona diyorum ki “rahatsız ol”. Ülkemizi sarmış olan bu felaket ve her tarafın çöplük içinde olması bizim için yeterde artar. Tabi bu sorun hükümetin sorunudur ve ona girmek istemiyorum.  
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-08-2015 08:18 - 582 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım