Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Netanyahu: "İttifak Resmileşecek"
Son dönemde yakınlaşan İsrail ve Suudi Arabistan dostluğu resmiyete dökülecek. İsrail merkezli Hadashot TV’nin haberine göre İsrail Başbakanı Netanyahu ikili ilişkileri kamuoyuna açıklamak için gün sayıyor. İttifak ilanı önümüzdeki yıl düzenlenecek seçimlerden önce yapılacak.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2018 09:46 - 535 Okunma
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Suudi Arabistan ile ilişkileri resmiyete dökmek ve ikili ilişkileri kamuoyuna açıklamak için gün sayıyor. İsrail merkezli Hadashot TV’nin haberine göre, İsrail istihbaratı Mossad’ın başkanı Yossi Cohen ve ABD, önümüzdeki yıl ülkede yapılacak seçimler öncesi açıklanması planlanan ilişkilerin resmileştirilmesi için diplomatik görüşmelerde yer aldı.
 
Hadashot TV’ye konuşan üst düzey İsrailli bir yetkili, İsrail’in, bölgede artan İran etkisiyle mücadele etmek için, Arap ülkeleriyle karşılıklı menfaat ilişkisine dayalı kapsamlı görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Netanyahu’nun ofisinden ise habere dair bir yorum yapılmadı.
 
ARD ARDA ZİYARETLER
 
Son dönemde başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Körfez ülkelerinin ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Afrika ülkelerinin İsrail ile yakınlaşması dikkat çekiyor. İsrail Milli Takımı’nın Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Jimnastik Şampiyonası’na katılmasıyla başlayan ziyaretler, Netanyahu’nun ülkesinin diplomatik ilişkisi bulunmayan bir diğer Körfez ülkesi Umman’a resmi ziyaret gerçekleştirmesiyle devam etmişti. Netanyahu’nun ziyaretini üst düzey İsrailli bakanların BAE ve Umman’a yaptıkları ziyaretler izlemiş, Bahreyn, İsrail Ekonomi Bakanı’nı gelecek düzenlenecek bir konferansa resmi olarak çağırmıştı. ABD merkezli Etnik Anlayış Vakfı Başkanı Haham Marc Schneier de, Kasım ayında yaptığı açıklamada, Körfez ülkelerinin İsrail ile diplomatik ilişki başlatmak için birbirleriyle yarıştığını söylemişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-12-2018 09:46 - 535 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım