Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Netanyahu İsrail kabinesindeki bakanların ateşkesi onaylamamasından korkuyor
Siyonist Rejim ile Gazze Direnişi arasında Kahire’de gerçekleştirilen kalıcı ateşkes müzakerelerinin sonuncusu bugün sabah saatlerinde başlayacakken, Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Kahire’de ulaşılacak sonucun İsrail kabinesinde reddedilmesinden endişe duyduğu iddia edildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-08-2014 09:26 - 577 Okunma
Netanyahu İsrail kabinesindeki bakanların ateşkesi onaylamamasından korkuyor 
 İsrailli ve Gazzeli heyetler şu an devrede olan 72 saatlik geçici ateşkesin son gününde bugün Kahire’de bir toplantı gerçekleştirecek. 
Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Direniş’le varılan anlaşmanın kabinedeki bakanlar tarafından onaylanmama ihtimalinden endişeli olduğu aktarılıyor. 
 
İslâmî Analiz/Haber Merkezi Siyonist Rejim ile Gazze Direnişi arasında Kahire’de gerçekleştirilen kalıcı ateşkes müzakerelerinin sonuncusu bugün sabah saatlerinde başlayacakken, Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Kahire’de ulaşılacak sonucun İsrail kabinesinde reddedilmesinden endişe duyduğu iddia edildi. 
 
Ynet’in haberine göre Netanyahu salı günü gece saatlerinde Kahire’de yaşanan gelişmeleri tartışmak üzere bazı İsrailli bakanlarla -bakanlardan birinin ‘bizi hazırlamak için hazırlık konuşması yaptı’ dediği- bir toplantı gerçekleştirdi. Ynet’e konuşan bakanlardan biri Netanyahu’nun Kahire’de yapılacak olan ateşkesin İsrail kabinesinden geçmeme ihtimalinden endişeli olduğunu belirtti. 
Söz konusu bakan Netanyahu’yla gerçekleştirdikleri toplantıyı anlatırken, “Ertesi güne hazırlık yapıyordu. 
 
Bakanları yumuşatmaya çalışıyordu. Bu Mısır anlaşmasında kimi problemler mevcut ve Netanyahu bizim anlaşmaya ‘hayır’ deme ihtimalimiz yüzünden endişeli. 
Anlaşma kabinede reddedildiği takdirde Netanyahu uluslararası bir felakete sürüklenmiş olacak” ifadelerini kullandı. 
 
Siyonist Rejim kabinesi müzakerelere katılmak üzere Kahire’ye bir İsrail heyetini göndermiş olsa da şekillenmekte olan anlaşmada kabine üyelerinin arasında ihtilafa sebep olan ciddi bazı meseleler mevcut. Bu meselelerden birisi Gazze’de yaşayan Hamas yetkililerinin maaşları meselesi. Ynet’in haberine göre Netanyahu’nun yaptığı toplantıda kabinedeki bakanlardan biri “Kime maaş ödenip kime ödenmeyeceğini nasıl belirleyeceğiz? Paranın gideceği yeri kim belirleyecek? Hastanede çalışan bir hemşirenin maaşını aldığı gibi (Kassam Tugayları lideri) Muhammed Dayf da bu paradan maaşını alabilir” diyerek ilgili maddeye itiraz etti. 
Ynet, Netanyahu’nun söz konusu anlaşmanın onaylanmamasından duyduğu korkunun koalisyon ortaklarının talepleri için de kapıları açtığını iddia etti. 
 
Kabine üyesi bakanların Kahire’de şekillenen anlaşmayı onaylamaları için yeni taleplerde bulundukları belirtiliyor. 
 
Yine Ynet’in haberine göre kabinede yer alan bakanlardan biri Kahire’de şekillenen anlaşmada uluslararası bir komitenin Gazze Şeridi’nin yeniden imar edilmesi ve silahsızlandırılması konusunda bir öneri sunmasının bulunmaması durumunda söz konusu anlaşmayı onaylamayacağını söyledi. Öte yandan Siyonist Rejim Adalet Bakanı Tzipi Livni’nin ise anlaşmada Gazze’ye bir liman yapılmasıyla ilgili bir maddenin bulunması durumunda onay vermeyeceğini söyledi. 
Siyonist Rejim bakanları Kahire’de gerçekleştirilen görüşmeler hakkında etraflı bir şekilde bilgilendirilmediklerinden de yakındıkları bildirildi. Ynet’e göre bakanlardan birisi “Biz gerçekten tam olarak ne olup bittiğini bilmiyoruz. Netanyahu bu Mısır anlaşmasıyla bizlere emr-i vaki yapıyor” dedi. - 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-08-2014 09:26 - 577 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım