Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Obama'dan diplomatik gaf
ABD Başkanı Obama, iki gündür ülkesinde bulunan Afgan lider Gani'ye ortak basın toplantısında defalarca Karzai diye hitap etti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-03-2015 08:34 - 679 Okunma
Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin tarihi olarak nitelendirdiği ABD ziyareti Barack Obama’nın “tarihi” gaflarıyla da hatırlanacak.
 
Gani ile ortak basın toplantısında Obama bu ülkede ABD askerlerinin varlığını devam ettirme planları hakkında konuşma yaparken Afgan meslektaşına defalarca "Karzai" diye hitap etti. Oysa Eşref Gani altı aydır Afganistan Cumhurbaşkanlığı görevini yürütüyor ve iki gündür “tarihi bir ziyaret" için ABD’de bulunuyordu.
 
Obama, Gani’yi işaret ederek "Başkan Karzai, ülkenin başkomutanı oldu. Önceki Başkan bunu yapmamıştı. Bu bizim ortaklar olarak güçlü ve zayıf yönlerimizi tespit etmede ve gelecek eylemlerimizi planlamamızda yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Geçen Eylül ayında ABD ve Afganistan yabancı askeri güçlerin bir kısmının 2014 yılından sonra ülkede kalmasını öngören bir güvenlik anlaşması imzaladı. Eski Afgan lideri Hamid Karzai kesin bir dille böyle anlaşmaya karşı olduğunu belirterek, ABD’nin ülkesinin iç işlerine karışmamasını ve sivil hedeflere yönelik hava saldırılarını durdurmasını talep etmişti.
 
Eşref Gani tarafından imzalanan anlaşmaya göre ise Afganistan’da suç işleyen ABD askerleri kendi ülkelerinin yasalarına göre yargılanacak.
 
Daha önce de Obama, Polonya ile ilişkilerinden söz ederken "Nazi" yerine "Polonya ölüm kamp"ları diyerek başka bir gafa da imza atmıştı. Buna karşılık zamanın Polonya Başbakan Donald Tusk Obama’yı "cehalet", "bilgi eksikliği" ve "kötü niyetli olmakla" suçlamıştı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-03-2015 08:34 - 679 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım