Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Obama'dan İsrail mesajı
Ebediyen beraberiz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-03-2013 08:52 - 939 Okunma

Başkan Barack Obama İran’ın nükleer silah geliştirme potansiyeline  ne kadar yakın olduğu konusunda Amerika ile İsrail arasında çok fazla görüş ayrılığı bulunmadığını söyledi.

Obama Kudüs’te İsrail başbakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Benyamin Netanyahu’nun askeri eylem kararını, Amerika gibi yakın bir müttefik bile olsa bir başka  ülkenin isteği üzerine  ertelemesini beklemediğini belirtti. İran’ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm seçeneklerin masada tutulduğu görüşünü tekrarlayan Obama ancak diplomatik çözüm için hala zaman olduğunu savundu.

Netanyahu ise  İran’ın  karar verirse nükleer silah geliştirmesinin bir yıl alacağı konusunda Obama ile görüşbirliği içinde olduklarını söyledi.
İsrail başbakanı İran’ın, uranyum zenginleştirme sürecini tamamlaması halinde askeri eylemin artık silah geliştirmeyi durduramayacağı bir noktaya, “dokunulmazlık bölgesine” ulaşacağını vurguladı.
Obama’nın "dokunulmazlık bölgesi “ görüşünü paylaşıp paylaşmadığı bilinmiyor.

Başkan Obama İsrail’e yaptığı ilk resmi ziyaretinde Amerika’nın İsrail’le olan ittifakının sonsuza kadar süreceğini söyledi.
Obama, daha önce  Ben Gurion Havaalanı’nda yaptığı açıklamada ikinci dönem başkanlığının ilk resmi yurtdışı ziyaretini İsrail’e yapmasının amacının iki ülke arasındaki hiç kopmayacak bağı göstermek olduğunu belirtti.

İsrail halkına ve komşularına doğrudan hitap etmek istediğini de söyleyen Başkan Obama, kutsal topraklara barış gelmesi gerektiğine inandığını dile getirdi.
Başkan Obama’yı Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Benyamin Netanyahu karşıladı. Başbakan Netanyahu İsrail’in kendini her türlü tehdide karşı kendi başına savunma hakkını savunduğu için Başkan Obama’ya teşekkür etti.

Başbakan Netanyahu Başkan Obama’ya Demir Kubbe füze savunma sistemini tanıtan gezide eşlik etti. Amerika’nın da finansmanına katkıda bulunduğu Demir Kubbe füze savunma sistemi, Kasım ayında sekiz gün süren çatışmalar sırasında Filistinli militanların Gazze’den attığı füzeleri düşürmek için kullanılmıştı.
Her iki lider de Demir Kubbe projesini iki ülke arasında güvenlik için yapılan daha önce görülmemiş bir işbirliği olarak niteledi.

Obama’nın Perşembe günü Batı Şeria’da Filistin Lideri Mahmud Abbas ve Başbakan Salam Fayyad’la görüşmesi bekleniyor. İkinci dönem başkanlığına iyimser bakmayan ve Obama’nın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen çok sayıda Filistinli protesto gösterileri düzenledi.
Başkan Obama Cuma günü de Ürdün Kralı Abdullah’la biraraya gelecek.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-03-2013 08:52 - 939 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım