Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: Bayrağın Yakılması Bizi Üzdü
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Irak’ın etkili siyasi ve dini liderlerinden Seyyid Mukteda Es-Sadr'la görüştü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 18:02 - 3524 Okunma

ÖZGÜNDÜZ SADR GÖRÜŞMESİ

Türkiye Caferi ulemasının Irak temaslar çerçevesinde Sadr Hareketi Lideri Seyid Mukteda Es Sadr’la görüşen heyet. Türkiye –Irak ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Sadr’la görüşmesinde, memnuniyiteni dile getirerek “Sadr ailesinin Irak tarihinde büyük yere ve öneme sahiptir.Türkiye-Irak ilişkilerinin karşılıklı samimiyet içerisinde devam etmesinin önemine vurgu yaptı.

TÜRK BAYRAĞI’NIN YAKILMASI BİZİ ÜZMÜŞTÜR

150 terör suçundan mahkum edilen Tarık EL Haşimi’nin iadesine yönelik Basra’da yapılan mitingin haklı durumuna da değinen  Özgündüz, bu mitinglerde Türk Bayrağının yakılmasının asla kabul edilir bir durum olmadığına vurgu yaparak, halkların birbiriyle sorunu olmadığını, bu durumun hükümetler arası bir durum  olduğunu belirtti Özgündüz: “ Türk bayrağı 70 milyonun bayrağıdır. Üzerindeki al renk şehitlerimizin kanıdır. Dolaysıyla Türk bayrağının yakılması bizleri üzmüştür."Hem Türkiye'nin şerefi olan, hem de üzerinde şehitlerimizin kanıyla süslenen bayrağımıza yapılan saygısızlık üzüntü vericidir." dedi.  Mukteda Es Sadr  , o gösterilerle kendilerinin menfi ya da müsbet herhangi bir bağlarının olmadığını, bu tür gösterilerde halklar arası gerginliğe yol açacak görüntülerin olmaması gerektiğini düşündüğünü ve bu olayı kınadığını söyledi..

IRAK’IN BÜTÜNLÜĞÜ ÖNEMLİ

Görüşmede Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Irak'ın milli birliği ve beraberliğine verdiği öneme değinerek, olası bir bölünmenin Irak ve Ortadoğu için tehlikeli olduğunu söyledi.

Selahattin Özgündüz liderliğinde ulemanın düzenlediği Aşura merasimlerini takdirle karşılıyorum, diye sözlerine başlayan Seyyid Mukteda el Sadr: “Irak sadece Şiilere ait değildir, her dinin, her mezhebin ve her ırkın bir arada yaşadığı bir ülkedir. Türkiye'de yapılan büyük Aşura Merasimiyle gördüğümüz gibi nasıl ki Türkiye'de her din, her mezhep ve her ırk bir arada yaşıyorsa, Irak'ta Iraklılarındır."dedi.Kerkük konusunda ise şehrin asla belli bir ırka veya bölgeye değil, Irak’a ait olduğunu ve Kerkük’ün demografik yapısının bozulmaması gerektiğini vurguladı.

SİZİ MUTLAKA ZİYARET EDECEĞİM

Sadr 28 Mayıs Pazartesi günü Irak'ın Necef'ül Eşref kentinde gerçekleşen görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi:Görüşmenin sonunda Özgündüz tarafından Türkiye'ye davet edilen Seyyid Sadr, bundan mutluluk ve onur duyacağını ve mutlaka ziyaret etmek istediğini söyledi.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 18:02 - 3524 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım