Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: Neden, Biz Bu Canilerden Beriyiz Demiyorsunuz?
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nda binlerce kişiye seslenerek, gündemi değerlendirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2015 11:19 - 1323 Okunma
İslam Coğrafyasındaki Müslüman görünen bir fırka, insanlık tarihine mal olmuş ne varsa yakıp yıkıyor. Çocuk, kadın, erkek demeden öldürmekteler. Bunlar Şialardır desem siz onlarla mezhepdaşlığı kabul eder miydiniz? Bunlar Şii olamaz, adını Şia koysa da biz aforoz ederiz, bizim böyle mezhepdaşımız, dindaşımız olamaz hatta türdaşımız olamaz, bunlarla aynı havayı teneffüs etmekten bile utanç duyarız.
 
Peki, bunlar Sünni’dir demeye dilim varır mı?  İmam Ebu Hanife, İmam Şafi, İmam Hanbel, İmam Malik, ya da Abdullah İbni Ömer, Ebu Bekir, Ömer bu caniliği kabul eder mi?
 
Bu tarihi eserler zaten Halifeler döneminde de vardı, bu coğrafya o dönemde fetih edilmişti. Bu tarihi eserlerin sıkıntısı varsa onlar zamanında neden yok etmedi?
 
Hal böyleyken, bunlara Şia, Sünni hatta insan bile demiyorsak, Sayın Diyanet İşleri Başkanımız neyi bekler bunlar bizden değildir, bizde bunlardan değiliz demek için. Diyanet tarafından yüzbinlerce camiye atanan maaşı verilen imamlara bu tamimi neden göndermez.
 
Necip Türk milletini bunlardan tebberi etmeyi biz onlardan değiliz, onlarda bizden değildir demeye neden lüzum görmez
 
Biz çok açık bir şey söylüyoruz, Sünni yaşlıyı, çoluk çocuğu, yaşlıyı öldürmeyi bir kenara bırakın Sünni kardeşlerimizin mukaddesatına sövenleri en üst makamdan, Rehber’den ve Tüm müçtehitlerimiz tarafından aforoz ediyoruz, biz onlardan beriyiz, onlar Şia değil, ne biz onlardanız, ne de onlar bizden diyoruz.. Peki siz onlardan beri olmak için neyi bekliyorsunuz?
 
Peygamberimiz kendi gönderdiği ordunun komutanı Halid İbni Velid ve Abdurrahman İbni Avf, birisi babasının birisi amcasının intikamını almak için tebligata gittikleri kabilenin erkeklerini kadınlarının gözleri önünde öldürdüler. Bu haber peygamberimize geldiğinde irkilerek ellerini havaya kaldırdı:
 
Allah’ım ben Halid bin Velid’in müşriklere yaptığından sana sığınıyorum. Orduya seslenerek, Peki sizin içinizde hiç mi vicdan sahibi biri yoktu da bu cinayeti işlediniz? Kadınlarının gözünün önünde erkeklerini öldürdünüz?
 
Bu ümmetin Peygamberi bu şekilde hareket ediyor, peki Diyanet İşleri Başkanımız, bunlar canidir bizden değildir deme ihtiyacı neden hissetmiyor?
 
Bunu demese ne olur? Dün ABD bombardımanında İdlib’te kaç kişi öldü? Türk canavar orda, bu asil milletin adını orda kirletiyorlar. IŞİD’in içinde, El Nusra’nın içinde sen ilan etmezsen işte öyle olur. Bir vatandaş olarak ve de vergimizle onu o makamda tutan bir toplum olarak bu necip milletin güzide bir parçası olarak soruyoruz; neden? Kıyamıyor musun o canilere? Nedir bu suskunluk? Allah Müslümanlar arasına mezhep, kavmiyet adına fitne, bölücülük sokan kim varsa cümlesini yok etsin.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2015 11:19 - 1323 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım