Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz 20 Yanvarı anma töreninde konuştu
Özgündüz'den Karabağ mesajı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2014 15:07 - 1926 Okunma

20 Yanvar (Ocak) Katliamı'nın 24. yılında Azerbaycan şehitleri Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz başta olmak üzere Azerbaycan Eğitimci Kadınlar Birliği Başkanı Şarkiye Memmedova ve yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycan İstanbul Konsolos Yardımcısı Tural Hüseyinaliyev, Haçmaz Cuma İmamı Seyyid Zaur, Zehra Ana Dernek Başkanı Meftune Atam, Zehra Ana Azerbaycan Okulu Müdürü Serdar Koca'nın katılımıyla Zeynebiye'de anıldı.

Şehitler için saygı duruşu ve Türkiye ile Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, Zehra Ana Azerbaycan Okulu Müdürü Serdar Koca sahneye davet edilerek katılımcılara seslendi.



Koca, Zehra Ana Azerbaycan Okulu'ndan ve faaliyetlerinden bahsettiği konuşmasında şunları dile getirdi: "Azerbaycanlı çocuklarımızın en azından okuma yazmayı öğrenebilecekleri bir kurs açma fikrini, Zehra Ana Derneği büyük bir fedakârlık örneği sergileyerek hayata geçirdi ve Azerbaycanlı ailelerimizin hizmetine sundu. Şu an 77 öğrenciye Azerbaycan Tahsil Nazırlığının müfredatına uygun eğitim vererek, Azerbaycan Devleti’ne bağlı, milli değerlerini özümsemiş bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kardeşlerimize sadece ders anlatmıyor, sosyal hayatın bir parçası olmaları için de gayret gösteriyoruz."

Koca'nın konuşmasının ardından,  Zeynebiye Tv’ tarafından 20 Yanvar Katliamı ve Şehitleri için hazırlanan klip izletildi.



İzletilen klip sonrasında Azerbaycan Eğitimci Kadınlar Birliği Başkanı Şarkiye Memmedova kürsüye davet edildi. Memmedova, teşekkür ve selamlarını sunmasının ardından "Türkiye ve Azerbaycan bir ağacın gövdesi gibidir. Neresine diken batsa orası sızlar. Sizler bugün çok büyük zahmet çektiniz. 20 Yanvar'ın sebebi, Rus emperyalistlerinin zamanında işgal ettiği ülkelerde yükselen milli özgürlük hareketini boğmaktır. Onları uzun müddetçe esir vaziyette tutmaktır." dedi.

Memmedova'nın konuşmasının ardından, Azerbayan Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle duygusal anlar yaşandı.

Okunan 20 Yanvar Şiirleri sonrasında, Azerbaycan Haçmaz Cuma İmamı Seyyid Zaur katılımcılara seslendi. Zaur; "Böyle anlamlı bir günde soydaşlarımızla ve sizlerle beraber bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Dik duruşuyla dünyaya örnek olan bu halka ve Selahattin Özgündüz'e minnetlerimi bildiriyorum. Eğer geçmişe bakarsak görürüz ki, bu milletin başına gelen bütün musibetler Allah, Peygamber ve O'nun pak Ehlibeyt'ine olan muhabbeti yüzünden gelmiştir." Sizin burada yaptıklarınızı bütün Azerbaycan halkına anlatacağız dedi.



Seyyid Zaur'ur ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye davet edildi. Özgündüz, "Zehra Ana Derneği başlatmış olduğu bu anlamlı eğitim hareketiyle yaralı kalbimize küçücük de olsa merhem oldu. Çocuklarımız bu proje ile, hüviyetsiz, kimliksiz, şahsiyetsiz yetişmekten kurtulmalı. Soydaşlarımıza yardımcı olanlardan Allah razı olsun. 20 Yanvar'ı anmak için buradayız, şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar bize bir meşale yaktılar. Onları asla unutmayacağız. Şehitlerimize ağlayacağız. Yiğit analar yiğit evlatlar doğurur. Hz. Fatıma’nın Hüseyin’i gibi. Peygamber şehitlerine ağlamıştır. Ehlibeyt ağlamıştır. Biz de şehitlerimize ağlayacağız. Analarımız ağlasın onlara, unutturmasınlar. O gözyaşları vatan evlatlarını diri tutacak.

Bu gözyaşları onların yaktığı özgürlük ve bağımsızlık meşalesini daha çok alevlendirecektir diyen Özgündüz Karabağ konusunda da mesajlar verdi. Özgündüz 20 Ocak 1990 yılında bizlerde sizlerle birlikte ağladık. Bizim meydanlara çıkarak dünyaya yaptığımız haykırışa necip Türk milleti sessiz kalmadı onlarda bizimle birlikte haykırdılar. Şehitlerimizi ve Karabağı’mızı unutmayacağız.

Ben bu sözü daha öncede ülke ve yabancı basın önünde dile getirmiştim şimdi de dile getirmekte bir beis görmüyorum.  Eğer bir gün bütün barışçıl yollar tıkanır ve Azerbaycan devleti savaş kararı alırsa bu kardeşiniz Karabağ’da asker olmaya hazırdır. Biz üç milyon Azeri Türk’ü ve yetmiş milyon küsür Necip Türk milleti sel olur, volkan olur akar Erivan’da patlarız. Azerbaycan toprağının bir karışını dahi Ermeniye toprak olarak değil ancak mezar yaparız. Ermenistan aklını başına alsın, işgal ettiği topraklardan çekilsin. Bir yüzüğün kaşı gibi etrafı Türk dünyasıyla çevrili bölgede olduğunu unutmasın. O toprakları size vatan etmezler. diye konuştu.” Tören  20 Yanvar günü yaşananların anlatıldığı resim sergisinin gezilmesi ve yapılan dualarla son buldu. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2014 15:07 - 1926 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım