Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz Bahreyn Konferansında Ne Dedi?
Başarının üç şartı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2012 17:53 - 1083 Okunma

Lübnan’da düzenlenen “Bahreyn’de demokrasi ve insan haklarının geliştirilmesi üzerine uluslar arası Bahreyn Konferansı”nda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz önemli mesajlar verdi.

Fransa, İngiltere, Rusya, İtalya, Mısır, İran, İrlanda, Yemen, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Türkiye'den Temsilcilerin katıldığı konferansta konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Özgündüz’ün şunları söyledi:

Bahreyn’de Al-i Halife ve Al-i Suud tankları altında ezilen insanlık, insan hakları ve batının ürettiği gazlarla zehirlenen vicdan ve demokrasiyi kurtarma konferansının, vicdan sahibi her özgür insan gibi ben de başarılı olmasını dilemekteyim.

Bu konferansın başarısı üç şarta bağlıdır

1-Çok değerli katılımcıların sunacakları fikir ve öneriler.. Hiç şüphesiz, mazlum Bahreyn halkına stratejik ve metodolojik açıdan, hem de moral ve motivasyon açısından destek niteliğinde olacaktır.

2-Her biri yaşadıkları coğrafyada etkin ve saygın zevattan oluşan katılımcıların değerli destekleri konferans süresiyle sınırlı kalmamalı. Memleketlerine döndükten sonrada mazlum Bahreyn halkının feryadını kamuoyuna ulaştırarak Bahreyn’de tankların paletleri altında yıkılan camilerle birlikte ezilen vicdan ve insanlık ve batının ürettiği zehirli gazlarla öldürülüp yok edilen demokrasinin acıklı haline dikkat çekmek gerekmektedir.
Eminim ki Bahreyn’de olup bitenlerden habersiz kalmış vicdan sahibi özgür insanlar, Bahreyn halkına reva görülen bu mezalimden haberdar olduklarında duyarsız kalmayacaklardır.

3-Vicdanı hür basın mensuplarının Bahreyn’le ilgili bilgilere daha çok duyarlılık göstererek, oradaki demokrasi ve insan haklarına karşı işlenen cinayet ve mezalimin örtbas edilip küllenmesine izin vermemeli; Zeynep’çe tavır sergilemelidirler.

Burada vaktin sınırlı olduğu için dünya kamuoyuna bir soruyla konuşmamı sonlandırıyorum..
Dünyada her kesin ve her şeyin hukuku vardır da Bahreyn’linin hakkı yok mudur?Zalimlerin, diktatör Kaddafi’nin, milyonların katili Saddam’ın, çocuk katili teröristlerin bile hakları ve savunanları vardır ama Bahreyn’linin hakkı yok!

Bütün suçluların, işgalcilerin, mütecavizlerin, hırsızların, ins şeytanlarının bile hukuku ve savunanları vardır da Bahreyn’linin neden hiçbir hakkı yok?!
Körfezde petrole bulanmış bir kuş için, zehir verilip öldürülen bir sokak köpeği için vicdanı sızlayıp sokağa dökülen dindaşlarım ya da türdeşlerim! Zehirli gazla öldürülen iki yaşındaki masum Bahreyn’li bebek için neden vicdanınız sızlamaz? Neden ayağa kalkmazsınız? Neden sağır, dilsiz, kör ve duyarsız kalırsınız?

Ola ki Bahreyn’li suçlu! Bahreyn’de yapılan camiler hangi suçtan dolayı yıkılıyor? Bahreyn’de doğan bebekler hangi suçtan dolayı öldürülüyor?! Her Arap’a bahar var da Bahreyn’li, Katif’li, Ahsa’lı, Damman’lı araba neden bahar yok? Diye konuştu.

Konferansa , Irak eski İçişleri bakanı Zübeydi, Başbakan Malikinin Danışmanı Dr. Büşra El Zuveyni, Uluslar Arası Ehlibeyt Kurultayı Ortadoğu Temsilcisi Seyid Tebrizi, Nijerya Caferileri Lideri Muhammed Mahmud Turi, Bahreyn Anakent Belediye Başkanı Mecit Milad El Ceziri, Lualua Televizyon Müdürü Yasir El Sayık, Asya TV Ekibi ,Lübnan Basın Konseyi Başkanı İbrahim El Medhun, Bahreyn İnsan Hakları Konseyi Başkanı Bakır Derviş,Tunus Selahaddin El MisriErrabıtetutTunusiyyeLittesamuh,Arabistan İslami Eğitim Merkezi Temsilcisi Şeyh Ahmet Selim,Filistin Halkını Savunma Cemiyeti Başkanı Hüseyin Ruyvaran, Takrib Teşkilatından Seyid Murtaza Nimetzade katıldılar.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2012 17:53 - 1083 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım