Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den Akil insanlar yorumu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2013 17:35 - 879 Okunma

  Barış sürecine katkıda bulunmak üzere Başbakan Erdoğan tarafından belirlenen 63 kişilik  Akil İnsanlar konusunda değerlendirmelerde bulunan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “ Âkil insanlardan ne kastediliyor, ne yapacaklar, bilmiyorum, ama “benim seçtiğim ve benim sözümden çıkmayacak, ben ne dersem onu onaylayacak” bir kurum olmamasını diliyorum dedi.

Özgündüz değerlendirmesinde şunları söyledi: İran’da Şah zamanında tek kişinin egemenliği vardı, sözde bir meclis vardı ve Şah meclise gelip şu yapılacak, bu yapılmayacak dedi mi, mecliste herkes onu onaylar ve kanunu hemen çıkarırdı. Şah ne buyurmuşsa kanun o olurdu.  Acaba böyle mi olacak, yoksa gerçekten memleketin, milletin maslahatlarını gören, anlayan, teşhis eden ve çözüm sunan insanlar mı olacak, bunu hep beraber göreceğiz.” diyen Özgündüz, seçilen kişilerin bu konu için uygun olup olmadıklarının kararını da kamuoyunun vermesi gerektiğini söyledi.

Biz Barışın Tarafıyız

Her zaman barışın tarafı olduğunu vurgulayan Özgündüz, bu barışın BOP projesinin bir uygulaması olmamasını dileyerek;  “Efendim Ülkeme barış geliyor daha ne istiyorsunuz?” Barışa karşı olana lanet olsun. Müslümanların barışık olmasını istemeyeni Allah kahretsin. Ama eğer bu meşum bir ittifak ve tarihte olduğu gibi, şer odaklarının Türkleri yok etme planıysa bu barışa da, lanet olsun.

Bu eğer milli bir mutabakat, milli bir barış, İslamî bir kardeşliği amaçlıyorsa genel anlamda, küffarın bugün Müslümanların arasına hem ırk savaşı, hem mezhep savaşı sokarak sömürme amacını boşa çıkarmaya yönelikse, başımızın üzerindedir. Allah razı olsun çok güzel bir şey yapıyorlar deriz.

Ama küffara hizmet etmek içinse,  Müslümanları mezhebi olarak bölüp, ayırmak, İslamî bir mezhebin karşısında başka bir mezhebi birlik oluşturmak içinse ve emperyalizmin BOP projesinin bir uygulamasıysa (Amerika'nın İslam dünyası için hayır düşünmediğini, İngiliz'in, Fransız'ın, İsrail'in hayır düşünmediğini hepimiz biliyoruz) bu amaca hizmet edenleri Allah kahretsin. Konu, bu kadar basit.

Barışın karşısında hiç kimse olmaz, ama bu barış, tarihteki bir takım meşum ve melun ittifaklarda olduğu gibi, Türkleri yok etme özlemiyle oluşturulan bir ittifaksa, biz bu ittifakı selamlayacak değiliz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2013 17:35 - 879 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım