Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den çarpıcı seçim değerlendirmesi
Türk halkı iki uyarıda bulundu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-04-2014 16:36 - 1602 Okunma

İstanbul-  Halkalı Zeynebiye Camii'nde kılınan Cuma hutbesinde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgündüz şu değerlendirmelerde bulundu: "Seçim günü akşam size bir tahlilde bulundum, bugünde o sözümün arkasındayım, yarın da o sözümün arkasında duracağım. Biz, dünya nimetleriyle, ilkeli olma arasında, makam, mal, mülk ile Ehlibeyt'in ilkeli çizgisinde durma arasındaki tercihimizde, biz Ehlibeyt'in yolunu, bütün dünyanın malı, mülkü ve makamına değişmeyiz.

Sonuçlar ne olursa olsun bizim açımızdan değişen bir şey yok. Seçimden önce ne idiyse, bugünde odur. Kim kazanırsa kazansın bizim açımızdan değişen bir şey olmazdı. Belki dünyevi bir takım rahatlamalarımız olabilirdi, ama zaten biz ezelden beri tercihimizi ilkeden ve Kuran'dan yana, düzgün karakterli olmaktan yana kullanmışız, o yüzden sonuçlarla çok ilgili değiliz. Biz, bütün hareketlerimizde insanî, İslamî, vazifemizi yapmak durumundayız, sonucu tayin eden Allah'tır, sonuçla ilgilenmiyoruz, çünkü sonuç O'nun elinde.

Biz, bazı şeyleri yararımıza sanırız oysa ki zararımızadır.Ya da zararımıza sandığımız şey gerçekte yararımızadır. Bu anlamda  kimse bu sonuçlardan hayrına veya zararına bir pay çıkarmasın.  Çünkü sonucu belirleyen biz değiliz.

Bana göre, seçim öncesinde çıkan tapeler ve diğer bilgiler, dünyanın neresinde yaşansaydı o hükümet sıfırlanırdı, ama Türk milleti öyle yapmadı, küçük bir uyarı verdi, 4-5 puanlık bir uyarı verdi, ama dışarıya da şunu dedi, Amerika çizdi diyenlere, hayır Amerika çizemez dedi, çizilecekse ben çizerim, dedi. Amerika git dediği gidecek, gel dediği gelecek anlayışını Türk milleti kendine yakıştıramadı, hazmedemedi diye düşünüyorum."

Seçimlerin ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, kazananları tebrik ediyoruz. Camiamızdan seçilen meclis üyelerini de tebrik ediyorum ve umuyorum ki, toplumlarına sırtlarını dönmezler, toplumları için çalışırlar. Seçimin sonuçları ne olursa olsun, bizim haklarımızı elimizden kimse alamaz, bu toplumun hakkını kimse yiyemez.

Allah ülkemizin bağımsızlığını tehlikeye düşürmesin, toprak bütünlüğünü ve milli birliğini bozmasın, kimin iktidarda olduğu bizim için önemli değil.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-04-2014 16:36 - 1602 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım