Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz devlet sırrı taşıyan "Tır" konusunu değerlendirdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-01-2014 11:57 - 870 Okunma

Hatay’da devlet sırrıdır diye aranmasına izin verilmeyerek Türkiye’nin gündemine oturan “Tır " konusunu yorumlayan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz: “Genelkurmay'ın en özel bilgilerine, kozmik odalarına girildiğinde "Yargı işini yapıyor" diyordunuz, şimdi neden bir TIR'ı aratmıyorsunuz?” diye sordu.

Özgündüz şunları söyledi: Hakikaten ben tarihte de böyle çelişkiler görmemiştim. Yargı allak bullak, adalet allak bullak, kimin görev alanı nedir allak bullak, devlet düzeni yok. Biri tutup "bunun içinde füze var bakmamız lazım" diyor, öteki gelip "kardeşim biz aramıyoruz sana ne" diyor. Onun başındaki de, "nereden biliyorsunuz içinde ne var kardeşim, bilip bilmediğinizi konuşuyorsunuz. Onları oradaki Türk kardeşlerimize gönderdik." diyor. Biri de gelip diyor ki, "kardeşim benim görevim aramaktır, bırak arayayım." O da diyor ki, "bu devlet sırrıdır, göremezsin." Peki siz Genelkurmay'ın en özel bilgilerine, kozmik odalarına girildiğinde "Yargı işini yapıyor" diyordunuz, şimdi neden bir TIR'ı aratmıyorsunuz? Bu nasıl bir çelişkidir?

Peki devlet sırrını “tır”la nereye götürüyorsunuz? Devlet sırrını “tır”la yurt dışına nereye götürüyorsunuz? Yani Suriye'nin teröristi devlet sırrını görsün ama, Türkiye'nin emniyet güçleri görmesin. Böyle bir çelişki yaşanıyor. Allah aklımıza mukayyet olsun, hayra alamet değil. Çivisi çıkmış memleketin. Devlet kurumları birbirleriyle savaş halinde. Allah'ım sen bu ülkeye mukayyet ol ya Rabbim. Allah'ım bizi devletsiz bırakma. Bu ne çelişki, bu ne hal, bu ne hareket?

Bir gün ordunu itibarsızlaştır, bir gün polisini itibarsızlaştır, bir gün yargını, adaletini, bir gün siyasetini... Bu pek hayra alamet değil. Kimin kiminle ne çıkar çatışması var bilmem ama Allah aşkınıza bu ülkeyi, bu devleti böyle çivisinden, zıvanasından çıkarmayın, rayından çıkarmayın. Ne edecekseniz edin ama bu milletin devletine aman ha! Bu şekilde laçkalaştırmayın. Türk Emniyeti, Türk polisi, Türk Jandarması, Türk askerine sırdır, o göremez ama Suriye'deki terörist görebilir. Böyle devlet sırrı mı olur? Bu nasıl devlet sırrıdır? Burada bir çelişki, anormallik yok mu? Burada bir ucubelik yok mu?

"Yok onlar gıda maddesiydi." Öyleyse neden izin vermiyorsun polisin, jandarman arasın, baksın nedir? Madem arpa, buğdaydı, gıda maddesi ne zamandan beri devlet sırrı oldu? Türkmen kardeşlerime gidecek, un, ekmek ne zamandan beri devlet sırrı oldu? Yoksa hala mı biz komşu, kardeş devletlerin kanına elimizi, pençemizi vuruyoruz? Hala mı? Hala mı bu ayıbımızı devam ettiriyoruz? Yok canım olmaz öyle şey. Türk necabetine, adaletine, asaletine, şanına yakışmaz bu. Yapmazlar inşallah, arpa buğdaydır. Ben de öyle inanmak istiyorum ama peki bunu neden güvenlik güçlerinden saklıyorsunuz? Bırak açsın baksın. Hatta basını da getir izlesin, işte budur, arpadır, buğdaydır, bisküvidir, lokumdur, sakızdır diye göster. Niye gizliyorsun?

Neden dünyayı da vatandaşını da kaygılandırıyorsun? Neden şüphelendiriyorsun? Arpa, buğdaydır madem aç göster, neden gizliyorsun, kendi emniyetinden, kendi polisinden, kendi jandarmandan, kendi yargından?

Allah'ım bizleri ıslah et başımızdan başlayarak, akılsız başın zahmeti ayaklara düşüyor çünkü Allah'ım aklımıza mukayyet ol.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-01-2014 11:57 - 870 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım