Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz el-Kaide'ye yönelik açıklamaları yorumladı
İyi bir gelişmedir ancak..
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-10-2013 15:50 - 1264 Okunma

  Suriye ve Irak başta olmak üzere İslam coğrafyasını yutarak büyüyen El-Kaide-Selefi tekfirci anlayışın işlediği cinayetlere karşı, isim zikredilmeden yapılan kınala ve telinlerin bir anlam ifade etmediğini geçtiğimiz hafta Cuma hutbesinde dile getiren Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, hem Diyanetişleri başkanlığının ve hem de hükümetin İslam çoğrafyasında hemen her gün  katliam ve cinayetler işleyen el-Kaide-Selefi tekfirci örgütlerin, islimlerinin zikredilerek deşifre edilmelerini ve bu tehlikeye karşı Türk halkının ve İslam dünyasının açık ve net tutum sergilemelerini istemişti. Geçtiğimiz günlerde hem Diyanetişleri Başkanı ve hem de Başbakan Erdoğan'ın isim zikrederek telin etmelerini değerlendirdi.

Zeynebiye Camii'de kılınan cuma hutbesinde konuyu değerlendiren Özgündüz şunları söyledi: "Diyanetişleri Başkanımız ile Sayın Başbakanımızın El Kaide adıyla terörü telin etmeleri iyi bir gelişmedir diyerek şunları söyledi: Evet bu iyi bir gelişmedir fakat El- Kaide bir fikrin doğurduğu sonuçtur. Sebep el Kaide ve El- Nusra’yı doğuran şey o Selefi Vehabi tekfirci anlaştır.

Esas olarak Müslümanların bu anlayışa karşı durmaları gerekir. Nasıl ki bizde Ehli Sünnetin mukaddesatına sövmek için oluşturulmuş ajan guruplar varsa, Sünniler içerisinde de Vehabi tekfirci Selefi gurup oluşturmuştur.  Onlarda kendilerinden olmayan herkesi tekfir ederler. Siz Ebu Eyyup el - Ensari’yi ziyaret gittiğiniz mi, selam olsun sana ey Peygamberin sahabesi dediniz mi müşrik olursunuz. Peygamberin ziyaretine gideni de aynı şekilde tekfir ederler. Onlara göre Ölü Muhammed (sav)’in eldeki baston kadar bile hayırı yoktur.

Böyle bir anlayış.  Bütün Müslümanları, peygamber mezarlarını, şüheda mezarlarını ziyaret ederek tevessül edip, onların yüzü suyu hürmetine Allah’tan şifa dilersen müşrik olursun diyor, böyle bir anlayış. Müşrik olsursa ne olacak? Kur’an diyor ki müşriklerde seninle barış içinde yaşıyorlarsa sen de barış onlarla. Onlar katli vaciptir diyor. Onlara göre bebek ve Çocuklarına kadar katli vaciptir. Onun için görüyorsunuz çocukların üzerine bomba atabiliyorlar, kadınları öldürüyorlar, her rezaleti işliyorlar, milletin malını, canını helal sayıyorlar. Böylesine sapık çarpık bir anlayış.

El- Nusra  Rajova’ da (Batı Kürdistan) Kürtleri vahşice katlediyorlar, onlar da Sünni’dir ama onlara göre onlar da müşriktir, böyle bir anlayış, Sapık, çarpık bir anlayış.  İngilizlerin Osmanlılın birliğini bozmak üzere, Osmanlının şahsında İslam birliğini bozmak için Muhammed b. Abdullah vasıtasıyla oluşturdular.
O gün Osmanlı’ya karşı, İslam’a karşı kullandılar, bu günde İslam’ın birliğine ve İslam’ın dünya’da, Avrupa’da , Amerika’da geliştiğini, gün geçtikçe diğer dinlerden İslam’a yönelişin artığını görünce Emperyalistler İslam’ın çehresini, imajını bozmak için kullanıyorlar. Onun için Müslümanların topyekûn buna sebep olan bu anlayışa karşı koymalıdırlar.

Sonucu el-Kaide olacak, el Nusra olacak tabiî ki öyle olacak bu anlayışa karşı durmalıdır. Ki Müslümanların kendisi gibi düşünmeyen diğer kesimlerini kafir diyorsa biliniz ki onlardandır. Tekfirci anlayışı kendinizden uzaklaştırın. Bu ister Sünni olsun ister Şii karşı durup uzaklaştırmalı.  Bu yüzden hem Sayın Başbakanımızın ve hem Diyanetişleri başkanımızın el Kaide’yi telin etmeleri önemli bir adım. Fakat bu Vehabi anlayışın telin edilip halka deşifre edilmesi gerekir.

 Bizim yaptığımız gibi demeleri gerekir. Ben nasıl Sünni mukaddesata söven bizden değildir, onlar İngiliz ajanıdır, Müslümanların arasına fitne sokmak için görevlendirilmiş diyorsam siz de bunu diyeceksiniz. Ajanın Sünni’si-Şii’si olmaz. Müslümanların arasına fitne sokanların Şii’si, Sünni’si olmaz. Onlar emperyalizmin uşağıdır. Var mı bir Şii müçtehitler içerisinde lailahe illallah diyen bir kesime, Sünni bir mezhebe kâfir diyen bir Şii müçtehidi var mı? Yok. Kimsenin mukaddesatına sövmeyeceksin. Kur’an müşriklerin putuna bile sövmeyi yasaklıyor. Kur’an kısacası adam olun diyor." diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-10-2013 15:50 - 1264 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım