Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz Mursi'nin gitmesine ne dedi?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2013 12:03 - 1403 Okunma

Mısır'da yaşanan son olayları değerlendiren Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Mursi'nin gitmesine sevindiğini söyledi.

Özgündü: Mısır’da İhvan yönetimi gitti. Ülkemizde kimileri  seviniyor, kimileri de ateş püskürüyor. Ben kişisel fikrimi diyorum, sevindim. Askerin ihtilaline sevinmedim, Mursi’nin gitmesine sevindim. Mursi için camileri, cumaları kullanmak, bildiriler falan hazırlamaya değmez. Bu adam Pentagon’dan daha iyi korunan NASA’nın bir çalışanıydı. Özgürlük, istiklal, İsrail’e ölüm Filistin’e kurtuluş sloganları ile milletin oyunu aldı. Yaklaşık bunun payına düşen oy yüzde yirmi civarındaydı ama biliyorsunuz seçim oyunları ve Amerikan entrikaları araya girince yüzde yirmiler yüzde seksene hükmediyor. Yönetime geliş yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken gitti. Yüz günde yerine getireceği vaatlerin yılı dolmasına rağmen hiçbirini yerine getirmedi. Aksine Şimon Peres ile bir öpüşüp sarılması var ki, görme! Aziz kardeşim diye hitap ediyor.

Önceki zalim Hüsnü Mübarek döneminde Filistinliler hiç değilse yer altından tünellerle ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Bu ise kapıları açmak bir yana oralara su basıp kapattı. Selefilere hoş geleyim diye mezhep fitnesi çıkardı. Bizimkiler, sizinkiler söylemleriyle İmam-ı Zaman’ın doğumunu kutlayan Şia alim Şeyh Hasan Şahata ve  dört arkadaşının vahşice katliamına seyirci kaldı. Sonunda kan yerde kalmadı, Namübarek’i düşürenin üç katı insan yine aynı Tahrir Meydanı’na toplandı ve Mursi’ye git, dedi. “Beni sandık getirdi, sandık götürür” değil. Seni bu halk getirdi halk da götürür. Halk verdiği vekaleti lağvetti. Onlar senin verdiğin vaatlere göre vekalet vermişti, sen hepsinin tersini yaptın. Halk sana, her istediğini yap, sen bizim artık Tanrımızsın, hepimizi koyun sürüsü yerine koyacaksın, diye bir hak vermedi. Böyle bir hakkı hiçbir seçim hiç kimseye vermemiştir.

Mükemmel bir halk devrimi yapıldı. Ordu baktı ki üç beş tene yobazla bunlar birbirine girecek. Daha da kan akmasın diye el koydu ve “Bu duruma bir hakem gibi el koydum ama ben yönetmeyeceğim ülkeyi. Benim işim ülkeyi yönetmek değil, anayasa başkanının başkanlığında teknokrat hükümeti oluşsun, istediğiniz hükümeti siz seçin başa getirin.” dedi. Ben burada bir anormallik görmüyorum. Mursi zaten sarayı bırakıp kaçmıştı. Mursi kafasına göre yasalar ve uygulamalar, azletmelerle meşgul idi. Ülkenin refahı, milletin birlik dirliği ile ilgileneceğine mezhepçilik yapıyordu. Kaç tane Hıristiyanı yaktılar, öldürdüler. İslam’ın imajını berbat ettiler. Sonuçta da onu getiren güç üç kat artarak gönderdi.

Ülkemizde de Mursi yalnız değil, yedirtmeyiz, diyenler var. Peki neyi yedirip neyi yedirmiyoruz? Peres’in uşağı Mursi kahraman mı? Mübarek’i de aynı halk düşürdü ve bundan daha da az idi. Halk istemiyor, seni git diyorsa git. En önce tebrik gönderen de kimler oldu? Suud Krallığı ve Ezher Şeyhi. Ezher Şeyhi yeni oluşumdan yana olduklarını ilan etti. Halk orada, devlet orada ve Suud abin de herkesten önce tebrik  gönderdi. Daha ne istiyorsun?

Peres'in aziz kardeşiydi
Bize düşen Mısır halkının arzusunun yerine gelmesini istemektir. Ona dua etmek, elimizden gelirse katkı yapmaktır. Bir İsrail uşağı, Amerika ajanı niye bizim için bu kadar değerli oluyor? Hem de Mısır halkını karşımıza alma pahasına! Sen onun neyisin, o senin neyin? Şimon Peres ile sarmaş dolaş biriyle ne işimiz olur? diye konuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2013 12:03 - 1403 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım