Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özkes: Erdoğan'ın derdi cami değil
ABD, İsrail, IŞİD camilere saldırınca sesi çıkmıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2014 18:54 - 1020 Okunma

    Konuşmalarında sürekli dini kullanan Erdoğan, ABD, İsrail ve IŞİD'in cami yakmasına ve Kuran'a saldırmasına tepki göstermiyor. Eski Müftü İhsan Özkes, Erdoğan'ın derdinin cami olmadığını, halkı kandırdığını söyledi

Haziran Direnişi sırasında zor durumda kalan, çoğu yaralı vatandaşların Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camisi'ne girmesi sonrası ortalığı ayağa kaldıran Erdoğan, ABD, IŞİD ve İsrail'in camilere saldırmasına, onları yıkmasına, camilere postallarla girmesine ve Kuran'ı Kerim'i yakmasına ses çıkarmıyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz eski Müftü İhsan Özkes, Erdoğan'ın derdinin camiler olmadığını, camileri sadece siyaset için kullandığını söyledi.

KURAN YAKILDI, CAMİLER KUNDAKLANDI, FÜZE ATILDI

Başbakan Erdoğan sürekli din üzerinden siyaset yapıyor. Son yıllardaki konuşmalarının hemen hepsinde Cumhuriyet dönemini camileri kapatmakla, yıkmakla eleştiriyor. Konuşmalarında camileri dilinden düşürmeyen Erdoğan; ABD, IŞİD ve Türkiye'deki bağlantıları, İsrail, camilere saldırınca sesini çıkarmıyor.

İşte Erdoğan ve hükümetinin hiçbir şekilde ses çıkarmadığı cami ve Kuran'a saldırılar şunlar:

İstanbul Esenyurt'ta geçen günlerde yoğun olarak Caferilerin kullandığı bir cami iki kez kundaklandı. Birçok Kuran'ı Kerim yakıldı. Erdoğan hiçbir şey söylemedi.

ABD'nin İncirlik Üssü'ndeki camiye 2013 yılbaşı gecesi giren Amerikan askerleri minberi yıktı, camları kırdı ve Kuran'ı Kerim'e saldırdı. Erdoğan ve iktidarı hiçbir açıklama yapmadı.

Amerikan askerleri Irak işgalinde camilere postallarıyla girdi. Camileri karargâh gibi kullandı. Tayyip Erdoğan, Amerikan askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.

İsrail sadece önceki gün değil, birçok kez camilere füze attı. İsrail'i sadece kınadı ve Filistinlilere yardım yaptığını iddia etti. Ancak son İsrail saldırısında, Gazze'yi vuran uçakların yakıtının Türkiye'den gittiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın terörist demediği IŞİD, Suriye ve Irak'ta yüzlerce Müslümanı hunharca öldürdü, camileri yıktı, yaktı. Erdoğan bütün bu olanlar hakkında bir yorum yapmadı.

Haziran Ayaklanması sırasında polis eylem yapanlara şiddet kullandı. Birçok kişi yaralandı. Yaralarını tedavi etmek için camiye giren direnişçiler için Erdoğan, "Terörist", "Çapulcu", "Dine saygısızlık yapanlar" tanımları yaptı.

'HALKI KANDIRIYOR'

Konuyla ilgili olarak Aydınlık'a konuşan eski Müftü İhsan Özkes, Erdoğan'ın derdinin cami olmadığını bildirdi. Özkes, "Erdoğan 70-80 yıl öncesine dönüp camiler üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Ama ABD, IŞİD, İsrail gibilerinin camilere saldırısına sessiz kalıyor. Samimi değil. Camiyi sadece siyasi çıkar ve halkı kandırmak için kullanıyor. Halkı birbirinden ayırmak için kullanıyor" dedi.

Erdoğan'ın sürekli cami yıkma konusunu gündeme getirdiğini vurgulayan Özkes, "Kurtuluş Savaşı'nın etkisi henüz devam ederken, 2. Dünya Savaşı'nın tesiriyle yokluk ve yoksulluk kasıp kavururken, o devrin lideri yıkık bir caminin arsasını diğer bir caminin ayakta kalması için sattı. Erdoğan ise Malatya'da bir camiyi yabancı bir şirkete AVM yapılmak üzere yıkıp sattı" diye konuştu.

IŞİD'İN YIKTIĞI CAMİLER

Cumhuriyet dönemi liderlerinin memleketin bir kuruşuna bile tevessül etmediğini ifade eden Özkes şunları söyledi:

"Onlar gibi olamazsın, dürüstlükte onların eline su dökemezsin. Onlar birer kahramandılar. Irak'taki camiler cami değil mi? Camileri yakmaktan yargılanan Tarık Haşimi'yi krallar gibi ağırlayan sen değil misin? Irak'ta şu anda camileri yıkan, Hz. Yunus Peygamber'in kabrini yerle bir eden, Kâbe'yi Muazzama'yı yıkacaklarını açıklayan IŞİD'e karşı dut yemiş bülbül gibi olmak niye? IŞİD kafalıların Mübarek Ramazan'da İstanbul'da Caferilerin camilerini yakmalarına sessiz kalmak neden? Senin derdinin cami olmadığı aşikâr." (Aydınlık)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2014 18:54 - 1020 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım