Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özkes'ten IŞİD sembolüne tepki
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 10:59 - 871 Okunma

  CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı'nı, bayramların nezaketine, letafetine, dostluğuna, kardeşliğine uygun geçirmediklerini söyledi.

Kurban Bayramı'nın buruk geçtiğini, bayrama yakışmayacak şekilde yaşandığını ifade eden Özkes, "Bunun nedenlerinden biri de savaş tezkeresi dediğimiz tezkerenin bayramdan önce çıkmasıdır. Çünkü biz bayram barış, tezkere savaş diye biliyoruz. İktidar, bu savaş tezkeresini her ne hikmetse bayramdan önce çıkarma gayretine girdi. Bu kadar çabası, aceleciliği bayramı zehir etmek için miydi? Bu tezkerenin bayram öncesi çıkması, bayramın tadının kaçıp zehir olması, iktidarın bayrama saygı, sevgi eksikliğinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Özkes, IŞİD'in, din ve imanla bir ilgisinin olmadığını, bayramda Kobani'de her türlü vahşetini sergilemeye devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Adeta IŞİD Kobani'de, AKP iktidarı da Türkiye'de kan döktü. 2 yıl önce IŞİD yoktu. Bonzai nasıl AKP'nin ürünüyse, IŞİD de iktidarın mahsulüdür. IŞİD'in günah babası AKP'dir. IŞİD, AKP iktidarının gayrimeşru çocuğu denilse isabet olur mu olmaz mı? 12 Eylül ve 28 Şubat'ın ürünü olan AKP zihniyeti, aslına rücu etti. Nasıl 12 Eylül'de sokağa çıkma yasağı varsa, on yıllar sonra iktidar da sokağa çıkma yasağı ilan etti."

Özkes, IŞİD'in amblemi, sembolünün Hz. Muhammed'in mührü olduğunun konuşulduğunu ancak Hz. Muhammed'in orijinal mührünün bu olmadığını kaydetti. Özkes, Hz. Muhammed'in zamanında basılan, orijinal mühründe Muhammed kelimesi yukarıda, Resul ortada, Allah kelimesinin de altta olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013'deki Kutlu Doğum Haftası'nda dağıttığı not defterini gösteren Özkes, buradaki sembolü İŞİD'in kullandığını savundu. Özkes, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası'nı kutlarken, IŞİD'in ortaya çıktığı yıllarda böyle bir amblemi kullanıp kullanmamasını takdire sunuyorum. Daha önce başkanlığın kullandığı sembol, dağıttığı hediye yok. Diyanet ile iktidarın içli dışlı olduğu, iktidarın taşeronu gibi olma çabasında olduğunu milletimiz biliyor" görüşünü savundu.

Özkes, bir soru üzerine, bazi illerde IŞİD bahanesiyle yapılan gösterilerde, yakıp yıkmanın, döküp kırmanın, Atatürk büstüne saldırılmasının asla tasvip edilemiyeceğini ancak ülkeyi yönetenlerin, bunu öngörmesi, ülkeyi bu hale getirmemesi gerektiğini söyledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-10-2014 10:59 - 871 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım