Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan'da Kanlı Cuma: Şehit Sayısı 50'ye Yükseldi
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "cuma hutbesinde Pakistan nüfusunun yaklaşık beşte birinin Şiilerden oluştuğunu bu hain saldırıyı şiddetle kınadığını ve saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-01-2015 07:50 - 692 Okunma
Pakistan'ın Sind eyaletinde Şiilere ait olduğu bilinen bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 50'ye yükseldiği bildirildi.
 
Şikarpur bölgesindeki Mevla Kerbela camisine namazdan önce yerleştirildiği sanılan bombanın patladığı sırada 300 kişinin cuma namazı kıldığı belirtilmiş, ilk açıklamalarda ölü sayısının 20 olduğu açıklanmıştı. Çatısı çöken camide en az 50 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.
 
Yaralılardan birçoğunun hayatını kaybettiği, saldırıda ölenlerin sayısının 50 olduğu belirtildi.
 
Ülkedeki Şii grupların tek siyasal partisi konumunda olan Vahdet-ul Muslimin, bombalı saldırının ardından üç günlük yas ilan ettiğini duyurdu.
 
Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif de saldırıyı şiddetle kınamıştı.
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "cuma hutbesinde Pakistan nüfusunun yaklaşık beşte birinin Şiilerden oluştuğunu  bu  hain saldırıyı şiddetle kınadığını  ve saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi
 
İNSANLIĞA KARŞI SUÇ
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Pakistan'da camiye bombalı saldırı düzenlenmesine ilişkin, "Kime karşı ve nereden yapılırsa yapılsın, bu saldırıları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyor ve şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Görmez'in Twitter hesabından paylaştığı, Pakistan'da camiye düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarına yer verildi.
 
Pakistan'da cuma namazı sırasında gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Görmez, bu katliamdan duyulan acıyı ve hüznü paylaştığını, tüm insanlık ailesine sabır ve başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti.
 
Görmez, "Bir Müslüman olarak bu tür eylemleri hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi tüm dünyaya bildirmek istiyoruz. Kime karşı ve nereden yapılırsa yapılsın, bu saldırıları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak değerlendiriyor ve şiddetle telin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İnsan Hakları Gözlemevi rakamlarına göre 2012 yılından beri ülkede yaşanan saldırılarda 800’den fazla Şii hayatını kaybetti.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-01-2015 07:50 - 692 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım