Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan'da Taliban Soykırımı Halkalı'da Protesto Edildi
Hazara Türklerine Zeynebiye'den destek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2013 16:11 - 2807 Okunma

İstanbul-  Pakistan’da Talibanın soykırıma tabi tuttuğu Şii Hazara Müslümanlarına yönelik soykırım, Halkalı Zeynebiye Camisinde kılınan Cuma namazının ardından protesto edildi.

Protestoya katılan yüzlerce kişi Hazara Türkleri yalnız değildir, Şii-Sünni kardeştir Siyonizm kalleştir, kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail, ABD’nin uşağı katil Vahhabi sloganları altında toplandı.

Dünya Caferi Alimler Birliği üyesi Ehet Talan katledilen masum Hazara Türkleri için Kur’anı kerim okudu.

Protesto toplantısında konuşan Dünya Caferi Alimler Birliği kurucu Başkanı Hamit Turan: “Pakistan'ın Kuetta kentinde  son yıllarda artarak devam eden Şii Hazara Müslümanlarına karşı sistematik soy kırımı protesto etmek, onların acılarını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu ilan etmek ve bu insanlık dışı terörü kınamak için burada toplanmış bulunuyoruz diyerek şunları söyledi:

Ortadoğu’yu yutarak büyüyen, Emperyalizmin ve Siyonizm’in çıkarlarına hizmet eden Taliban, El kaide ve selefi anlayışın, İslam dünyasının başına nasıl bir bela olduğunu ve bu belaya karşı Şii’siyle Sünniliyle köklü bir tedbirin alınması artık kaçınılmaz olmuştur.

Pakistan’da bu anlayışın yaptığı katliamları Sünni- Şii Müslümanlar birlikte protesto etmiş bu gösterilere gayri Müslimler de destek vererek tekfirci vahşet kınanmıştır.
 Sistematik soykırıma maruz kalan Hazara Türkleri Pakistan hükümetinin bu vahşilere karşı tedbir almadığını beyan etmişlerdir. Uluslararası Af Örgütleri de “Pakistan hükümetinin bu saldırılar karşısında yeterli adımları atmadığını ifade ediyorlar.

1997’den beri ülkede masum insanları katleden Taliban –el-Kaide tam anlamıyla bir soykırım uygulamaktadır. 2011 yılında yaşanan olaylardan dolayı yaklaşık 500.000 kişi yaşadığı yerden ayrılmak zorunda bırakılmıştır.

Pakistan’da Suud parasıyla beş bin medreseden yetişen Taliban el kaide selefi anlayış Sünniliği de kullanarak batının çıkarları doğrultusunda, Pakistan, Irak, Afganistan ve diğer birçok ülkede katliamlar yapmakta, benden olmayan kâfirdir diyerek mezhep savaşı çıkarmak istemektedir.   

İslam adına kan döken bu işbirlikçi vahşiler ABD ve batıya da işgal için bahane yaratmaktalar.  Bir yandan bunlar sivilleri, camileri, otobüsleri, yas meclislerini, Aşura törenlerini bombalarken diğer yandan da ABD bunları bahane ederek bu ülkeye girerek sivilleri vuruyor halen de masum insanları katletmeye devam etmektedir.

İslam dünyasının Sünni’siyle – Şii’siyle bu anlayışa karşı topyekûn karşı durmalı, özellikle İslam âlimlerinin ortak tavır sergilemelerini bekliyoruz. Türkiye Diyanetişleri Başkanı’mızın da bu konuda somut adımlar atmasını istiyoruz.

Irak’ta, İran’da, Lübnan”da, Suudi Arabistan’da, Afganistan’da bulunan Şii müçtehitlere, bu tehlike karşısında sergiledikleri tavır ve bayanlarından dolayı Türkiyeli Müslümanlar olarak şükranlarımızı sunuyoruz.  .

Son olarak, Başta Pakistan Hükümetini, BM’i, İslam işbirliği teşkilatını ve Arap birliğini bu tehlikeye karşı somut tedbirler almalarını bekliyoruz diye konuştu. Basın açıklamasının ardından gösteriye katılanlar sessiz bir şekilde dağıldı.

Geçtiğimiz aylarda Pakistan ve Afganistan’dan Türkiye’ye gelen Hazara Türklerinin ileri gelenleri Halkalı Zeynebiye Camisini de ziyaret etmiş Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı Hamit Turan’la da bir araya gelmişti. Görüşmede Pakistan Hazara Demokrat Partisi Genel Başkanı Abulhalik Hazara ve Hüccet'ül İslam Ş. Muhammed Aziz Sadıqizade, Hazara Türkleri'nin yaşadığı zulüm ve katliamları anlatarak, Türkiyeli Müslümanlardan seslerine ses vermeye çağırmıştı.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2013 16:11 - 2807 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım