Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Parti grup toplantılarında öne çıkanlar
Bahçeli: Sen BOP'un eş başkanısın
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-05-2013 15:38 - 1061 Okunma

Parti grup toplantılarından öne çıkanlar

MHP lideri Bahçeli:

Başbakan Erdoğan İmralı’da pazarlıkçı, Kandil’de barışçı, Ankara’da çözümcü, haftaya gideceği Vashington’da BOP’çu, Erbil’de peşmergeci, Brüksel’de AB’ci, Erivan’da Taşnak’çı, geçmişte milli görüşçü, şimdilerde hamuduyla götürücü ve iftiracı olarak oldukça farklı özellikleri üzerine almıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne dil uzatmak ve yalanlarla karalamaya çalışmak Başbakan’ı kurtaramayacaktır.

Beşşar Esad’a bebek katili, cani ve katil diyerek yüklenen, ama bir adım ötesinde bu sıfatların Türk milleti tarafından verildiği teröstbaşıyla pazarlıklar yapan Başbakan Erdoğan yaptıklarının bedelini bir bir ödeyecektir.

Çünkü süreç ihanetinin seli hem kendisini hem de bölücü yandaşlarını önüne katıp sürükleye sürükleye adaletin karşısına çıkaracaktır.

Bu arada, Başbakan’ın hatırına birden bire merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan Hocamız gelmiştir.

Yaşarken sırtından vurduğu merhum Erbakan’ı bugünlerde anması, gecikmeyle de olsa yediği hakkının karşılığını vermeye çabalaması kendisi adına bir gelişmedir.

Başbakan Erdoğan’ın 1993 yılı Kasım ayında yaptığı bir konuşmasında; “benim memurum işini bilir demek suretiyle rüşveti, yolsuzluğu, suiistimali meşrulaştırmakla” suçladığı merhum Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal’ı takdir ve şükranla idrak etmesi de bir o kadar manidardır.

Başbakan Erdoğan çözüm ve barış sözleriyle milletimizi kandırmaya bu iki değerli devlet adamını kullanarak ulaşacağını zannediyorsa yanıldığını kesinlikle görecektir.

Bu siyaset anlayışının, yaşarken vefa göstermediklerini, ebediyete göçtükten sonra hatırlaması geçtir, istismardır ve tıpa tıp şark kurnazlığıdır.

 Hükümetin İmralı canisiyle birlikte düğmeye bastığı süreç hıyaneti, küresel güç tarafından bölgemizin yeniden tanzimine yönelik olarak sütre gerisinden tekemmül ettirilen parçalanma ve dağılma projesidir.

Başbakanın eşbaşkanlığını yaptığı ve özellikle İslam dünyasının yıkımı ile sonuçlanacak olan Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir ayağıdır.

Bunun yanı sıra, hükümetin terörle demokrasi arasında kurmaya çalıştığı yanlış ilişkiler ağı ve bu konulardaki şaşı bakışı özellikle Avrupa Birliği dayatmalarının eseridir.

Terör sona erecek, analar ağlamayacak, huzur gelecek, ekonomi büyüyecek, sorunlar bitecek gibi kavramlarla ilerletilen çözüm süreci, bu kıvam ve dozda giderse çok büyük siyasal, sosyal sorunlar doğuracak ve Türk milleti etnik temelli bölücüler tarafından tahrip edilecektir.

Önüne gelenin yaptığı “ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlük” vurgularına ve hatta yeminlerine rağmen süreç Türk milletini yok oluşa sürükleyecektir.

AKP zihniyeti, "Türk milleti" kavramından duyduğu anlaşılmaz rahatsızlığın sonucu olarak, sosyo-kültürel bir zenginlik olan millet mefhumunu baştan beri ırk ve kavim körlüğü içinde değerlendirmiştir.

Başbakan Erdoğan:

 Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çarkçılık konusunda sağ kulvardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ciddi ciddi zorladığını ifade ederek, "Bazı çok önemli sorular yöneltti, şu saat itibariyle MHP Genel Başkanı'ndan sorularımıza henüz cevap gelmedi. MHP Genel Başkanı'nın bu çelişkisini, çarkını biz tekrar tekrar hatırlatacağız. MHP Genel Başkanı'nın şu son çözüm sürecinde ne kadar samimiyetsiz, ne kadar ilkesiz bir duruş sergilediğini kamuoyu ile milletimizle tekrar tekrar paylaşacağız. 1999 sürecini ve süreçte yaşananları hatırlatarak, MHP Genel Başkanı'nın maskesini düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu:

 Anayasa konusunda şu sözü verdik. Özgürlükçü, çağdaş, güçler ayrılığını esas alan anayasa için söz verdik. Yüzde yüz anlaşma olmayan madde komisyona gelmeyecek dedik. Oturduk AKP'nin maskesini indirdik. Aydınlara sesleniyorum anayasa konusunda en son eleştirilecek parti CHP'dir.

Buradan bütün kadınlara sesleniyorum. Sizi ikinci sınıf vatandaş gören AKP'dir. Özel yaşamın gizlliğini savunuyoruz AKP aksini söylüyor. Maskeleri düştü. Demokrasi ve özgürlüklerden yana bir parti var o da CHP'dir.

Türk sözcüğüne alerjisi var Erdoğan'ın. Onu da anayasadan çıkartmak istiyor. Bir tek CHP'li kalsa bile anayasadan çıkartamayacaksın. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'yım diyemedi. Çünkü T.C. alerjisi var. O zaman doktora git kardeşim.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-05-2013 15:38 - 1061 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım