Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Patrik Kerim: "Suriye’yi, lideri Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı, yüce ordusunu Allah korusun"
Ayin sonunda da Patrik Kerim, Allah’tan Suriye’yi, lideri Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı, yüce ordusunu korumasını, başta Piskoposlar Yuhanna İbrahim ve Paul Yazıcı olmak üzere bütün kaçırılanların ailelerine sağ salim geri dönmeleri temennisinde bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2014 11:23 - 738 Okunma
 
 Suriye’nin geçtiği olaylar ve şehitlere saygıyla Barış ve Sevgi Peygamberi Hz İsa’nın (a.s) doğumu Milad( Noel) Bayramı bu yıl sadece ayinlerle sınırlı kaldı.
Suriye’deki Hıristiyan taifeleri bu münasebetle Kilise ve ibadet yerlerinde ayinler düzenlendi dualar edildi.
 
MİLAD BAYRAMI-ŞAM Halep Süryani Ortodoks Katedralinde Milad bayramı münasebetiyle düzenlenen ilahi ayine Antakya ve Tüm Ortadoğu Süryani Ortodoks Patriği Dünya Süryani Ortodoks Kilisesi Yüksek Başkanı Mar İgnatius II. Efram Kerim başkanlık ederken, Katedral kahinleri ona yardımcılık, Katedral Korosu da ayine hizmet etti.
 
Patrik Kerim, Bayram ayinin de bu bayramın yüce anlamlarını ifade ederek, Hz İsa’nın geldiği sevgi ve barış mesajının beşeriyetin hidayete ereceği bir fener, hakkın batıla, nurun karanlığa galip geldiği zafer hatlarını çizeceğini vurguladı.
Bu günlerde barış için çalışmamız gerektiğini, şehit olanlar, yaralananlar veya evlerinden ve barklarından göç ettirilenler için dua atiklerine işaret eden Patrik Kerim, yüce Allah’ın nurunu Suriye evlatlarının kalbine indirmesini, sevgili vatanımıza güven ve huzur getirmesi dileğinde bulundu.
 
Ayin sonunda da Patrik Kerim, Allah’tan Suriye’yi, lideri Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı, yüce ordusunu korumasını, başta Piskoposlar Yuhanna İbrahim ve Paul Yazıcı olmak üzere bütün kaçırılanların ailelerine sağ salim geri dönmeleri temennisinde bulundu.
 
Öte yandan ve bu münasebetle Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Patriği X. Yuhanna Yazıcı Halep Mar İlyas Rum Ortodoks Kilisesinde düzenlenen ilahi ayine başkanlık ederek, Suriyelilerin bu günde ilahi sevgiye nail olduklarını çünkü Hz. İsa’nın doğum gününün beşeriyet yolunda sevgi ve fedakarlık anlamlarıyla dolu olduğunu ve Suriye evlatlarının her hazin, çocuğunu kaybeden her anneye, zarar gören her insana ve her kayıp için burada namaz kıldıklarını ve dua ettiklerini söyledi.
MİLAD BAYRAMI-ŞAM YazıcıPatrik Yazıcı yüce Allah’a yönelerek Suriye, halkı, ordusu ve Başkanı Beşşar Esad’ı korumasını, Suriye’ye barış ve güvenin gelmesini, kayıp ve kaçırılan bütün herkesin ailelerine geri gelmesi temennisinde bulundu.
Maluli’nin başkanlık ettiği ayinde Katedral kahinleri yardım ederek Patriklik korosu ilahiler söyledi.
 
Piskopos Maluli, Milad Bayramı münasebetiyle Antakya ve Tüm Ortadoğu Rum Ortodoks Patriği X.Yuhanna Yazıcı’nın mesajını okudu.
Patrik Yazıcı mesajında, dünyanın Suriye’de olanları görmezden gelmesi, barış ve şiddetin durdurulması ve kaçırılanların geri gelmesi yolundaki duaları duymazdan gelmesinin bizleri korkutmayacağını çünkü bu toprağın ikizleri olduğumuzu, ona ekili ve daimi olarak kalacağımızı belirtti.
 
Dünyanın öyle görünüyor ki, ortadoğu özellikle de Suriye’de olanlara yönelik yattığı kış uykusundan uyanmayacağını, hüzünlü insanların acılarını duymadığını ve duymak istemediğini söyleyen Patrik Yazıcı, karar sahiplerinin ise sadece beyan dilini kullandığını, terör, tekfir, kaçırma, tarih abidelerinin çalınmasıyla tek ülkenün damarlarının parçalanmasını göremediklerine dikkat çekti.
Patrik Yazıcı mesajında, dünyanın Suriye’deki krizin artçı depremini görmezden geldiğini, Antakyalıların sesini de duymazdan geldiklerini vurguladı.
Ayine Sosyal İşler Bakanı Kinda Şammat ve bazı Müslüman din adamları katıldı
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-12-2014 11:23 - 738 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım