Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Patrikhane'deki 1915 anmasına bakanlar katılacak
Başbakan Davutoğlu, 24 Nisan'da Ermeni Patrikhanesi'nde yapılacak ayine bakan düzeyinde katılım olacağını söyledi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2015 09:41 - 705 Okunma
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Nisan’da Ermeni Patrikhanesi’nce Ermeni olaylarının 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek ayine bakan düzeyinde katılım sağlanacağını açıkladı. 
 
24 TV'de yayınlanan Başbakan Özel programında soruları cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Nisan’da Ermeni Patrikhanesi’nce düzenlenecek ayin hakkında da açıklama yaptı. Davutoğlu, “Ermeni Patrikhanesi'ndeki anma törenine bakan düzeyinde bir katılım planlıyoruz” dedi.
 
Davutoğlu şunları söyledi:
 
"TARİH ÜZERİNDEN HESAPLAŞMAYA GİDİLİYOR"
 
“Tarihi olaylar üzerinden malesef bir hesaplaşmaya gidiliyor. Tarih gri bir alandır. Bembeyaz bir alan değildir. Biz Türkiye’de tarihimizle ciddi bir yüzleşme ve söylem değişikliğine gittik.  Daha rahat konuşur olduk. Adil hafıza gerekir. Tüm acıları paylaşma üzerinden birbirimizi anlamamız lazım. Protokoller Ermenistan tarafından rafa kaldırıldığında bile Cumhurbaşkanımız ve ben çeşitli pozitif çağrılarda bulunduk. Karşı tarafa onlarca yıldır sürdürülen bir nefret, öfke dili oluşturuluyor. Diasporanın bir kısmı bu dil üzerinden varlığını sürdürüyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında Balkanlar’daki acılar etnik temizlikler unutturuluyor, Hocalı Katliamı unutturuluyor. Gelin tarihi ortak olarak anlayalım, bir ortak komisyon oluşturalım.
 
"BAZEN GİZLİCE GÖRÜŞTÜM"
 
Gelin sınırları kaldıralım. Bizim politikamız bu. Diaspora ile bazen açık, bazen gizli görüştüm. Aşırı kanattan biri ile Dışişleri Bakanı olarak konuştum. Son New York’da da konuştum. Diğer taraf ise bizimle görüştükleri zaman gizli kalsın istiyorlar. Ne yapmamız isteniyor. ‘Sizin acıları değil bizim acılarımızı’ konuşalım diyorlar. Böyle bir yaklaşımla oturup konuşmak mümkün değildir. Bizim arşivlerimiz açık. Ama karşı taraf arşivlerini açmıyor. Merkel’le de konuştuk. Benimle göz mesafesinden konuşulursa konuşurum. Batı insanında kendi dünyasına dönük bir özeleştirisi yok. Ama dışarıya dönük bir eleştiri var. Tehcir bir insanlık suçudur dedim. Balkanlar’da da suçtur. Biz o zaman bunu Ermenilerle karşılaştırmak için söylemiyorum ama Afrika’daki kabileler, Kızılderililer nerede diye sorarız.
 
"İSTANBUL'UN EN ZENGİNLERİ ERMENİ"
 
İstanbul’un en zenginleri Ermenilerdir. Ermeniler Türkiye’de Avrupa ülkelerindeki gibi gettolarda yaşamadı. Türk-Ermeni ilişkisi kanlı bir tarih ilişkisi değildir. Acılar bizim saygı duymamız gereken şeylerdir.
 
"ETYEN MAHÇUPYAN YAŞI DOLDUĞU İÇİN AYRILDI"
 
Etyen Mahçupyan benim danışmanımdır. Yaşı dolduğu için ayrıldı. Ama hala görüşürüz. Milletvekili adayımız da var. Normalleşme budur. Biz çağrıda bulunuyoruz. Birileri Türk milletini kollektif bir şekilde suçlarsa bunu kabul etmeyiz. Suçladıkları ile kalırlar.
 
"ÜÇÜNCÜ TARAFLAR GÖLGE ETMESİN"
 
Bu mesele Türklerle Ermeniler arasında kalsaydı çok daha kolay çözülebilirdi. Kendi tarihinizle barışıksanız sonuru çözersiniz. Ön yargı ve kibirle bize yaklaşanın da karşılığını veririz. Üçüncü taraflar bu meseleyi sürekli kaşıyorlar. Peki Ermeni Diasporası zengin bir Ermenistan istemez. Kendileri zengin, Ermenistan niye fakir. Ermenistan şu anda boşalıyor. Bakın nefreti yaşatıyorlar. İsrail Diasporası İsrail için çalışır. Üçüncü taraflara çağrımız gölge etmesinler. Biz oturur problemimizi çözeriz.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-04-2015 09:41 - 705 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım