Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Peygamber evlatlarının türbelerini de yıkmadılar mı?
Tekfirci terör her yeşi yakıp yıkıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2013 08:36 - 1026 Okunma

 Dera Kentinde yetkili bir kaynak; İslam aleminin en eski camilerinden biri olan el-Ömer Camisinin minaresini hedef alanların, Kentin Beled Bölgesine yayılan Nusra Cepheli teröristler olduğunu belirtti.



Kaynak SANA’ya açıklamasında; Dera Valiliğinin son iki yıl içinde cami ve altyapısına balım-onarım çalışmalarında bulunduğunu ifade ederken, bu çalışmalarda bulunan Valiliğin nasıl camiyi hedef alacağı sorusunu dile getirdi. Minarenin hedef alındığı anda nasıl düştüğünü görüntülemek için kameraların daha önceden kurulduğuna dikkat çeken kaynak; saldırıyı görüntüleyenlerin saldırının olacağını daha önceden nerden bildiklerine ve kameralarını ona göre hazırladıklarına dikkat çekti.

Elde edilen tüm kanıtların minarenin teröristler tarafından havaya uçurulduğunu gösterdiğini belirten Kaynak; iflasa varmaları ve tüm maskelerinin düşmesiyle böyle çirkef bir terör eyleminde bulunduklarını söyledi.

Kaynak; teröristlerin daha önce Dera’da bir çok camiyi hedef aldıklarını, ebu Bekir  camisini bomba yüklü bir araçla hedef alıp görüntülediklerini söyledi. Teröristlerin bu gibi eylemleri yandaş medyaları aracılığı ile kamuoyunu etkilemek için kullandıklarını belirten kaynak; fakat temelde kim oldukları ve nasıl bir mantığa sahip olduklarının artık insanların geneli tarafından bilindiğine dikkat çekti.

Kaynak; terör şeyhlerinin ‘gerektiğinde cami ve mescitlerin hedef alınmasının meşru olduğunu’ belirten fetvalar verdiklerine vurgu yaparken, bunun din ve insanlıktan uzak olduğunu belirtti.

Öte yandan Dera İl tarihi Eser Müdürlüğünden bir yetkili; dairenin geçen hafta sonlarında teröristlerin Mart ayında cami ve minaresini havan mermileriyle hedef almalarına ilişkin genel müdürlüğe bir rapor takdim ettiğini söyledi.

Bu arada kaynak; minarenin bazalt taşından inşa edilmiş olduğunu ve tabanının kare şeklinde olduğuna dikkat çekerek, iddia edildiği gibi mermi yada füzeyle yıkılmasının mümkün olmadığını, ancak ve ancak tabanına bomba düzenekleri yerleştirmekle tamamen yıkılabileceğine işaret etti.

***

Irak'ta Suriye'de, İran'da peygamber evlatlarının mukaddes türbelerini yıkanlar da onlardı. Hz. Peygamber (saa)'in pak haremini yıkmak isteyenler de onlardı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2013 08:36 - 1026 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım