Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pilotarımız serbest bırakıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2013 09:52 - 744 Okunma

 
  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk pilotların serbest bırakılmasıyla ikinci bayramı yaşadıklarını söyledi. Pilotların kötü muameleye maruz kalmadığını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

“Birçok kanaldan birçok süreçler işletildi. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere sürecin doğrudan başarıyla ulaşması için ciddi çabalar sarf edildi. Her aşamada Dışişleri Bakanlığımız, MİT, diğer tüm emniyet ve güvenlik birimlerimiz de bu güzel haberi milletimize ve vakur ailelerine iletmek için ciddi çaba sarf etti. Son 4-5 gündür gece gündüz yürütülen çok yoğun mesai var.”

Lübnanlı yetkililerin çok ciddi çaba sarf ettiğini belirten Davutoğlu, “Dost ve kardeş ülke Katar'ın Dışişleri Bakanı Sayın Halit bin Muhammed El Attiyah ile ayrıca paralel diplomatik süreçler yürütüldü. Kendisiyle, geçen arife günü İstanbul'da saatlerce bazı hususlarda engelleri aşabilmek için birlikte çalıştık. Çok yönlü diplomatik çaba gerektiren bir süreçti” diye konuştu.

‘3-4 günde bir yerlerimizi değiştiriyorlardı'

Havalimanından otele transfer esnasında kaçırıldıklarını belirten pilot Murat Akpınar ise “Üç dört günde bir yerlerimizi değiştiriyorlardı. Her transfer gece saat iki ile dört arasında oluyordu ve çok endişe duyuyorduk. Çünkü arabayla çok fazla seyahat ediyorduk. Her an her şey olabilirdi. Onlara neden kaçırıldığımızı sorduğumuzda, ‘ailelerimiz kaçırıldı' cevabını veriyorlardı” dedi.

Pilotlar, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu yetkililer ve aileleri tarafından karşılandı.

17 aylık esaretleri bitti

Akpınar ve Ağca, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 9 Ağustos'ta silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Pilotların serbest bırakılması için, ağustos ayında Suriye'de muhalif gruplar tarafından kaçırılan Lübnanlı hacıların serbest bırakılması şart koşulmuştu. Hacılar, 17 ay esaretin ardından serbest bırakılınca Türk pilotlar da özgürlüklerine kavuştu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2013 09:52 - 744 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım