Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Putin: Ekonomik sıkıntıları aşmamız iki yıl sürebilir
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin ekonomik sıkıntılarının ‘dış faktörlerden’ kaynaklandığını söyledi. Putin sıkıntıları aşmalarının ise iki yıl sürebileceğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2014 09:48 - 722 Okunma
Vladimir Putin, yıl sonu basın toplantısında, son dönemlerde sarsıntı yaşayan Rus ekonomisine ilişkin açıklamalar yaptı. Rus lider, rubledeki düşüşe karşın ekonominin istikrarlı seyrettiğini söyledi. Ülke ekonomisinin yılın ilk on ayında yüzde 0,6 ila 0,7 arasında büyüme kaydettiğini belirten Putin, bu dönemde devletin gelirlerinin giderlerinden daha yüksek olmasının sağlandığını söyledi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılını değerlendirdiği basın toplantısında ülkesinin Türkiye’yle ilişkilerine de değindi. Putin, Türkiye’nin Yunanistan sınırında gaz dağıtım tesisinin kurulmasının ise kendilerine değil Avrupa Birliği’ne bağlı olduğunu söyledi. Rusya lideri, “Eğer Avrupa güvenli, istikrarlı bir gaz akışı istiyorsa, oradan alabilir. Şunun bilinmesini isterim: Rusya’dan daha ucuz ve güvenli bir gaz tedarikçisi yok” diye konuştu.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Türkiye ile ikili ilişkilerindeki bazı gelişmeleri kamuoyundan saklamayı önerdiğini ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın buna gerek görmediğini söyledi. Putin şöyle konuştu:
 
“Türkiye’ye yaptırımlara katılmaları için baskı yapacaklarına dair şüphem yoktu. Ben oradayken, Erdoğan’a şunu söyledim: ‘Belki bazı şeyleri söylememiz gerekiyordur, kazları sinirlendirmeyelim, yoksa yarın buraya uçarlar.’ Fakat Erdoğan güçlü bir adam, bunu yapmayabilirdi. Ben ona bazı şeyleri ilan etmeyelim dedim. O düşündü ve hayır, söyleyeceğiz dedi. Bu bizim Türk partnerlerimizin seçimiydi. Erdoğan saklayacak bir şeyimizin olmadığını söyledi. Biz kimseden bir şey çalmayı planlamıyoruz. Biz kendi ikili ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Rusya’nın şu anda dünyada görülen gerginliğe katkısı olduğunu söylediniz. Rusya şu anlamda katkı sağladı, biz her seferinde milli çıkarlarımızı daha sert korumaya çalıştık. Biz siyasi anlamda karşı çıkmıyoruz, kimseye yüklenmiyoruz, biz sadece milli çıkarlarımızı koruyoruz. Batılı partnerlerimizin memnuniyetsizliği gerginliği daha da artıracak eylemlere izin vermediğimiz, bunun yerine çıkarlarımızı korumamızdan kaynaklanıyor.”
 
“EKONOMİK SIKINTIDA BATI’NIN PAYI YÜZDE 25-30″
Putin, ülkesinin ekonomik sıkıntılarının ‘dış faktörlerden’ kaynaklandığını ve bu sıkıntıları aşmalarının iki yıl sürebileceğini belirtti.
 
Ülkesinin düşük petrol fiyatlarına uyum sağlayabileceğini de ifade eden Putin, Rus rublesindeki yükselişin kaçınılmaz olduğunu, hükümetin ve Merkez Bankası’nın bu noktada gereken tüm önlemleri aldığını vurguladı.
 
Rusya lideri, “Ekonomi büyüyecek ve mevcut sıkıntılar aşılacak” dedi ve bu durumun ekonominin çeşitlendirilmesi için fırsat olarak kullanılması gerektiğini söyledi.
 
Vladimir Putin, yaşadıkları ekonomik sıkıntıların yüzde 25-30 oranında Ukrayna’da yaşanan kriz nedeni ile Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlardan kaynaklandığını söyledi.
 
“NATO YENİ BİR BERLİN DUVARI ÖRÜYOR”
NATO’yu Yeni bir Berlin Duvarı inşa etmekle suçlayan Putin, ülkesinin amacının Ukrayna’da siyasi birliği yeniden sağlamak olduğunu vurguladı.
 
Putin Rusya’nın ne yaparsa yapsın her zaman eleştiri ve muhalefetle karşılaştığını söyleyerek, Ukrayna’daki krizin siyasi yöntemlerle çözümü için arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını belirtti.
 
Putin’in toplantısı devam ederken Almanya Parlamentosu’nda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Rusya’nın Avrupa Birliği ile Ukrayna konusunda diyaloğa girmeyi reddetmeyi sürdürmesi halinde yaptırımların kaçınılmaz olduğunu söyledi. (DHA, BBC Türkçe)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2014 09:48 - 722 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım