Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Putin'in Türkiye Ziyareti Ertelendi
Suriye konusundaki görüş farklılıkları buna neden olabilir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-10-2012 11:28 - 860 Okunma

 

  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi açıklamaya göre devam eden görüşme grafiği ve gündem mutabakatları nedeniyle Türkiye’ye yapacağı ziyaret tarihini belirsiz bir süre için erteledi. Ancak, Rusya’da yayınlanan Vedemosti gazetesinin verdiği habere göre bu ertelemenin nedenlerinden biri Suriye konusundaki görüş farklılıkları olabilir.
 
Putin’in basın sözcüsü Dmitriy Peskov’un sözlerine göre ziyaret iptal edilmedi ve mutlaka gerçekleştirilecek. Bloomberg Ajansı, Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın temsilcisine atıf yaparak verdiği haberde ziyaretin 15 ekimden kasıma ertelendiğini bildirdi. Ziyaret, Rus Devlet Başkanı’nın sıkışık çalışma programından ve üçüncü Üst düzey İşbirliği Konseyi gündemi konusunda bilgi sahibi olmamasından dolayı ertelendi.
 
Diğer yandan Kremlin’den bir kaynak, Putin’in Türkiye ziyaretinin 14 ekime planlandığını, ancak geçtiğimiz salı günü gerçekleşemeyeceğinin kesinleştiğini bildirdi. Pazartesi akşamı Putin, Türk Başbakanı ile bir telefon görüşmesi yaptı. Vedomosti’nin Kremlin’deki kaynağa atfen yazdığına göre, liderler görüşme sırasında ‘buluşmayı belirsiz bir süre için erteleme’ kararı aldılar.
 
Gazete, geçtiğimiz hafta Türkiye ve Suriye sınırında durumun gerginleştiğini de hatırlatıyor. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan sert cümleler kurarak Suriye Devlet Başkanı Başar Esad’ın görevi bırakması çağrısında bulundu. Diğer bir Kremlin kaynağı ise Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Başbakanı’nın eşbaşkanlık yaptıkları, planlanan İşbirliği Konseyi toplantısının gündeminde iki konu olduğunu ifade etti. Birincisi ‘Güney Akım’ gaz boru hattının realizasyonu, ikincisi ise Türkiye ile Suriye arasındaki anlaşmazlık.
 
Vedomosti gazetesi, Kremlin’deki kaynağın bu konudaki görüş açısını ‘Rusya’nın herhangi bir tarafı desteklediğini söylemek doğru olmaz. Ancak Rus Devlet Başkanı’nın çatışmalı taraflardan birinin topraklarına yapacağı ziyaret her iki ülkede de farklı yorumlara yol açabilirdi’ şeklinde aktarıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-10-2012 11:28 - 860 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım