Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
PYD'den ABD'ye 'Türkiye'yi engelleyin' çağrısı
PYD, ABD ve Fransa'dan, Türkiye'nin Suriye'nin belli bir bölümüne yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmemesi çağrısında bulundu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-07-2015 17:00 - 512 Okunma
Türkiye'nin Suriye sınırında tampon bölge oluşturması ile ilgili tartışmalar devam ederken, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD Eş Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bağımsız bir devlet kurma niyetlerinin olmadığı belirtildi. Açıklamada, ABD ve Fransa'dan, Türkiye'nin Rojava ve Suriye'nin belli bir bölümüne yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmemesi istenildi.
Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye yetkililerinin Rojava ve Suriye topraklarına müdahale tehditlerinde bulunduğu iddia edildi. PYD açıklamasında 6 madde başlıklar halinde şöyle sıralandı:
 
"Devletlerarası sınır ve komşuluklara saygıyla yaklaşıp, uluslararası anlaşmalara göre hareket ediyoruz.
 
Bağımsız bir devlet kurma niyetimiz yok. Türkiye cumhurbaşkanının bahsettikleri yerinde olan şeyler değildir. Doğru olan Demokratik Özerklik Yönetimi'ni geliştirerek Suriye karmaşasında çözümün numunesi olarak çalışıyoruz. Komşu ülkelerinin müdahale etme gibi bir hakları yoktur.
 
PYD olarak ve Demokratik Özerklik Yönetimi içerisinde yer alan tüm ortaklarımız bir kez daha belirtmek istiyoruz; komşularımızın kendi iç düzenlerini bozmak ya da ayaklar altına almak gibi bir niyetimiz yoktur. Umut ediyoruz ki, Suriye'ye müdahale gibi BM anlaşmasına uymayacak ve komşuluk değerlerini sarsmayacak yaklaşımlara gidilmez.
 
Biz uluslararası anlaşmalar yardımına göre teröre karşı mücadele ediyoruz.
 
Rojava'ya askeri müdahalenin etkisi hem bölgede, hem de devletlerarasında büyük bir etkiye yol açacaktır. Yine Suriye'nin ve Ortadoğu'nun siyasi durumunu daha da karmaşık hale getirecektir. Biz büyük ülkelerden özellikle de Türkiye ile NATO'da yer alan devletlerden Amerika ve Fransa'dan umut ediyoruz ki, Türkiye'nin Rojava ve Suriye'nin belli bir parçasına yönelik muhtemel müdahalesine izin verilmesin.
 
YPG güçleri ve müttefikleri, Rojava bölgesinde diktatör rejim ve çete gruplarına karşı Rojava topraklarını savundu. Rojava topraklarını savunmak için birçok bedel ödediler. Şuanda da saldırılar nereden gelirse gelsin hazır durumdayız."
 
Açıklamanın devamında, "Suriye'nin birliği ve tüm haklarıyla tüm oluşumları savunacak demokratik çerçevede bir sistem istiyoruz. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler temelinde toplumlarla ilişkilerimiz oluşturmak istiyoruz. Teröre karşı koalisyonun bir parçasıyız. Bunun üzerine Türk yetkililerinden provakatif siyasetti bırakmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-07-2015 17:00 - 512 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım