Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ramadi’den sonra sıra Musul’da
Bağdat’a 60 km uzaklıkta bulunan Ramadi’nin önemli bir kısmını IŞİD’den temizleyen Irak ordusu, gözünü Musul’a dikti. Operasyonlarda birçok terörist ölü ele geçirilirken, örgütün Ebubekir isimli emiri de yakalandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2015 10:37 - 584 Okunma
Ramadi’den sonra sıra Musul’da
 
Bağdat’a 60 km uzaklıkta bulunan Ramadi’nin önemli bir kısmını IŞİD’den temizleyen Irak ordusu, gözünü Musul’a dikti. Operasyonlarda birçok terörist ölü ele geçirilirken, örgütün Ebubekir isimli emiri de yakalandı
Irak güçlerinin, Enbar vilayetine bağlı Ramadi kentini IŞİD militanlarından temizlemek için başlattıkları operasyonlarda IŞİD’in Ebubekir isimli bir emirinin yanı sıra biri terör suçundan aranan 6 kişinin yakalandığı, çatışmalarda 51 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin ise yaralandığı bildirildi. 
Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Savaş Enformasyon Ağı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Askeri İstihbarat Müdürlüğüne bağlı bir gücün, 16. Piyade Bölüğü ile düzenlediği ortak operasyonda, IŞİD’in Ebubekir isimli yabancı uyruklu bir emirini yakaladığı kaydedildi. Diyala İl Emniyet Komitesi Başkanı Sadık El-Hüseyni de asker ve polislerden oluşan güvenlik güçlerinin Diyala’nın merkezi Bakuba ile Beledruz ve El-Mikdadiyye ilçelerinde yaptığı baskın ve aramalarda 1’i terör suçundan aranan 6 kişinin yakalandığını belirtti.
Enbar Polis Sözcüsü Yaser El Dulaimi ise yaptığı açıklamada Irak ordusunun Enbar vilayetinin başkenti Ramadi’de operasyona başladığı salı gününden bu yana çok sayıda IŞİD üyesinin kenti terk ettiğini dle getirdi. “Ramadi’deki çok sayıda IŞİD yöneticisi ve militanı, ellerinde kalan bölgelerden kentin doğusundaki Sufiye ve Seceriye’ye doğru kaçtı” diyen El Dulaimi, kentin geri alınması için operasyonun tüm hızıyla sürdüğünü sözlerine ekledi. 
 
ÖZEL OKULLARDA ASKERİ EĞİTİM
Ramadi’yi terk eden ötgüt üyelerinin kaçarken arkada bıraktıkları ise örgütün saldırılara nasıl hazırlandıklarına dair önemli ipuçları vermekte. Erbil merkezli Rudaw sitesinin haberine göre, Ramadi’ye operasyon başlatan Irak ordusu kentin bir bölümünü IŞİD’in elinden aldı. Kentin bazı bölgelerinde IŞİD’e ait askeri eğitimi verilen özel okullara rastlandı.
Rudaw muhabiri, sözkonusu okullarda sınıfların çoğunda 2’şer karatahta bulunduğunu bildirdi. Tahtanın birinde füze, silah, bombalı araç çizimleri bulunduğunu söyleyen Rudaw muhabiri, diğer tahtada ise anlatılan konuyla ilişkili Kuran’dan kısa ayetlerin yer aldığını ifade etti.
Basına konuşan Irak ordusu komutanlarından Salar Muhammed, kurtarılan bölgelerde IŞİD’e ait teorik ve pratik eğitim verilen alanlar gördüklerini söyledi. Muhammed, “Ramadi’de öldürülen IŞİD’lilerin çoğu yabancı; Suudi Arabistan, Tunus ve Batı ülkeleri vatandaşları” dedi.
Irak güçleri, salı günü Ramadi’nin merkezini IŞİD militanlarından temizlemek için operasyon başlatmış, birçok semtte kontrolü sağlamıştı.
 
İBADİ: SIRADA MUSUL VAR
Öte yandan Ramadi operasyonunda sona yaklaşılmasının yarattığı psikolojik etkiyle, IŞİD’in Musul’dan çıkarılması da yeniden konuşulmaya başladı. Irak Başbakanı Haydar El İbadi de “Ramadi’deki zaferin ardından tüm Iraklıların işbirliği ve birliği ile Musul da özgürleştirilecektir” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-12-2015 10:37 - 584 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım