Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ruhani: Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için önemli
“Terörizm ve komployla karşı karşıyayız”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-11-2014 13:31 - 599 Okunma

İran Cumhurbaşkanı Ruhani:  -“Irak'ın birliği ve toprak bütünlüğü bizim için önemlidir. Irak bu haliyle bölgenin istikrarına katkıda bulunabilir”

- “İran, terörizmle mücadelede Irak'ın yanında yer aldı ve bundan sonra da bu konuda her türlü yardımı ve desteği sağlayacaktır”

TAHRAN – İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Irak'ın birliği ve toprak bütünlüğü bizim için önemlidir. Irak bu haliyle bölgenin istikrarına katkıda bulunabilir” dedi.

Ruhani, bugün Tahran'da Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki ile görüşmesinde ikili ve bölgesel konularda değerlendirmelerde bulundu.

Irak'ı 'dost ve kardeş' olarak tanımlayan Ruhani, “Büyük Irak halkının, son dönemlerde terörizme karşı mücadelede elde ettiği başarılardan dolayı mutluyuz” ifadesini kullandı.

Irak halkı ve ordusunun, topraklarını teröristlere karşı koruyabilecek güçte olduğunu belirten Ruhani, bu konuda yabancı güçlere ihtiyaç duyulmadığını kaydetti.

Bölge ülkelerinin kalkınmasını engellemek için düşmanların sürekli sorun yarattığını dile getiren Ruhani, bir taraftan radikalizm, terörizm ve şiddet diğer taraftan da petrol fiyatlarının düşürülmesine yönelik komploları bu sorunlara örnek olarak gösterdi.

Ruhani, sorunların aşılabilmesi için bölge ülkeleri arasındaki yardımlaşma ve işbirliğinin önemini vurguladı.

Irak'taki tüm inanç ve etnik grupların birliğinin, ülkenin aydınlık geleceği için zaruri olduğunu kaydeden Ruhani, hükümetin teşkilinde de tüm unsurların yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ruhani şunları belirtti.

“İran, saygın Irak halkını dostu ve kardeşi olarak görüyor. İran, terörizmle mücadelede Irak'ın yanında yer aldı ve bundan sonra da bu konuda her türlü yardımı ve desteği sağlayacaktır. Irak ile birlikte olmayı görev addediyoruz.”

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Irak'ın topraklarında ve sınırlarındaki terörizm ve şiddet sarmalından en kısa sürede kurtulması dileğinde bulundu.

- “Terörizm ve komployla karşı karşıyayız”

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki de, ülkesinin ve bölgenin terörizm ile yabancı güçlerin komplolarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Maliki, milli barış planı ve dost ülkelerin yardımıyla Irak'ta mümkün mertebe durumu kontrol altına alabildiklerini ifade etti.

Bölgedeki istikrarsızlık ve emniyet sorununun tüm komşu ülkeleri etkilediğini anlatan Maliki, gönüllü güçlerin harekete geçmesiyle teröristlerin ilerleyişinin durdurulduğunu belirtti.

Irak halkı ve ordusunun, teröristleri topraklarından temizlemeye başladığını da söyleyen Maliki, bölgedeki güvenlik sorunları tamamen sona erene kadar ülkelerin bundan etkileneceğini kaydetti.

Maliki, ikili ve bölgesel konulara ilişkin İranlı yetkililerle görüşmelerini sürdürüyor.

Irak Başbakanı Haydar El Ebadi de ilk yurt dışı gezisini geçen ay İran'a gerçekleştirmişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-11-2014 13:31 - 599 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım