Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya: Suriye Krizi Barışcıl Yollarla Çözülmeli
Batılıların çifte standart uyguluyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-09-2012 17:00 - 947 Okunma

 

   Uzmanlar Batı’nın Suriye muhalefetine büyük bir silah partisi sevketmek niyetinde olduğuna ilişkin haberleri yorumlarken şu kanıya varıyorlar: Batı, Suriye’de çifte standart politikasını deniyor.
 
Diplomatik kaynaklardan öğrenildiğine göre Batı ülkeleri tarafından uzlaşmaz Suriye muhalefetine ağır silah sevkiyatı yapılması, bu arada uçaksavar toplar ile büyük kalibreli makineli tüfekler sevkedilmesi planlanıyor. ”Suriye’nin dostları” grubunun Hollanda’da yapılan toplantısına katılanlar da Suriye’deki hükümet karşıtı gruplara daha büyük destek gösterilmesi çağrısında bulundular. Batı ülkeleri ile bazı Arap ülkelerinin temsilcileri, Suriye’ye daha sert yaptırımlar uygulanması konusunu görüştüler, üstelik daha sert yaptırımların mevcut hükümetin devrilmesi amacı ile uygulanacağını da gizlenmiyorlar.
 
Aynı zamanda ABD, “Belvneşpromservis” Belarus işletmesini Suriye’ye silah sevketmekle suçladı. Belarus yönetimi bu suçlamaları esassız olarak nitelendirdi. Minsk‘in kanısınca sözü geçen işletmeye daha sert yaptırımlar uygulanması, Suriye’deki ihtilafın barışçı yollardan çözülmesinden yana olduğunu bir çok kez açıklayan Belarus’a baskı yapmak girişiminden başka bir şey değildir. Stratejik Değerlendirmeler ve Analiz Enstitüsü’nden uzman Sergey Demidenko Rusya’nın Sesi radyosuna verdiği demeçte bu hususta şunları söyledi:
 
“Söz konusu olan standart bir durumdur. Amerikalılar yeni bir şey söylemediler, sadece Suriye hususundaki yaklaşımlarını yinelediler, ABD’nin yanısıra Beşşar Esad rejiminin devrilmesinden yana olan ülkeler de aynı şeyi yaptılar. İhtilafın politik yollardan çözülmesi gereği hususundaki tüm açıklamalara rağmen muhalefete destek gösterilecektir. Biz de yeniden çifte standart politikası ile karşı karşıya gelmiş oluyoruz.”
 
Rusya'nın Yakın Doğu Enstitüsü başkanı Yevgeniy Satanovskiy, Rus radyosuna verdiği demeçte Amerika’nın her yerde, her zaman gerçekte her çeşit ihtilaf hususunda çifte standart politikası güttüğüne işaret ederek şunları söyledi:
 
“ABD’nin politikasına özgü bu geleneğin ifadesini bulduğu yalnız Suriye’deki iç savaşa ilişkin yaklaşımı değildir. Amerika’nın dış politikasına Esad’ı devirme misyonu verildi. Bunun için Esad’a karşı eylemde bulunan savaşçılara ve teroristlere her türlü yardım hususu ya görmezlikten geliniyor ya da destekleniyor. Suriye hükümetine yardım eden her şey ise yaptırımlarla karşılaşıyor.”
 
Bu koşullarda Moskova, Suriye krizinin dış müdahale yapılmadan politik yollardan çözülmesi gereğine bir kez daha işaret etti. Bu yaklaşım, Rusya Dışişleri bakan yardımcısı Mihail Bogdanov ile Suriye’nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad arasında yapılan görüşme sırasında yinelendi. Suriye Büyükelçisi Suriye halkı için insani yardım malzemesi sevkettiği için Rusya’ya minnettarlığını belirtti.
 
Bu sabah Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı’na ait kargo uçağı ile Şam’a konserve ve çocuk maması olmak üzere 38 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı. Daha önce Şam’a getirilen bir parti insani yardım malzemesi geçen Perşembe günü Suriye Kızıl Ay Derneği’ne devredilmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Suriye’nin tüm gerçek dostlarını Moskova’dan örnek alarak Suriye’nin insani krizi aşmasına yardım etmeye çağırdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-09-2012 17:00 - 947 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım