Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya'dan Akkuyu Nükleer Santarali Açıklaması
Akkuyu nükler güç santrali 9 dereceli depreme ve sunafi afetine dayanklı olacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-06-2012 09:01 - 1161 Okunma

Türkiye’de kurulacak Akkuyu nükleer güç santrali  şimdi Rusya’da kurulmakta olan Novovoronejskaya-2 nükleer santraliyle aynı tıp santral olacak. Novovoronejskaya-2   santralinde donatımının büyük bir kısmı   ve güvenlik sistemleri monte edildi.  Bir süre önce donatımın  stres-testleri  yapıldı.

Akkuyu Nükleer güç santrali Elektrik üretim anonim şirketi genel müdürü Aleksanrdr Superfin, böylece kurulacak Akkuyu nükleer güç santralinin   güvenilirliği ve dayanıklığının   de denenmiş olduğu   söylenebilir,dedi. Akkuyu nüleer güç santralinin   hizmete konulmasını sağlayacak bu anoniş şirketin  genel müdürü  Aleksandr Superfin, Novovonejskaya-2 santralindeki stres testi sırasında 9 dereceli deprem  ve sunami afeti, asıl ve  rezerv enerji sisteminin devreden çıkması gibi olaganüstü durumların taklit  edildiğini söyledi ve şöyle devam etti:                         

Novovoronejskaya-2  nükleer santralinin test denemeleri başarıyla geçti .Demek ki, Japonya’daki Fukuşima-l nükleer santralinin çalışmaz hale  gelmesine sebep olan   olaganüst hallerde bile  Novovronejskaya 2 santrali gibi Akkuyu nükleer güç santrali çalışmaya devam ederek bölgenin çevresine zarar verilmeyecek, yerli  halk etkilenmiş olmayacak.

Akkuyu nükleer güç santralinin  kurulacağı  bölgede zemin etüd  çalışmaları,sismik  araştırmalar yapılıyor.  Akkuyu nükleer güç  santrali elektrik üretim anonim şirketinin uzmanlarıyla yanyana başka  uzmanlar bu çalışmalara katılıyor.

Aleksandr Superfin şunları söyledi:  Hataların  yapılmasını önlemek için son derecede titiz davranarak  yapılan çalışmalara  Amerikan,Rus,Türk,  Avrupa şirketlerini çekiyoruz.  Böylece   araştırmaların sonucu   veriler daha güvenilir olur.

Gerçekleştirilen   araştırmalar  ve çalışmalar sayesinde  Akkuyu nüleer santralinin  kurulacağı arsada en yakın bir gelecekte yapı işlerine  hazırlıklara başlamak  mümkün olacak.

Aleksandr Superfin  şöyle konuştu:  Arsa düzeltilince  komünikasyon ve ulaşım sistemleri   yapılacak. Orası    dağlık tepelik olduğundan   yapı işlerine hazırlıkları yapmak kolay olmayacak.

İlk başta santral Rus nükleer enerji  uzmanları  tarafından işletilecek.  Sonradan yerine Türk uzmanları geçecek. Santralde çalışacak Türkler  Rusya Nükleer Enerji Araştırma Üniversitesinin  Obninsk kentindeki Şubesinde  ögrenim yapmaya başladı.  Moskova’nın  l00 kilometresindeki Obninsk kentinde şimdi  50 Türk  öğrenim yapıyor.

Aleksandr Superfin’e göre,  bu yıl 75 Türkün daha  Rusya Nükleer Enerji Araştırma Üniversitesinin Obninbk Şubesine alınması planlanıyor.

İleride  de Akkuyu santrali için nükleer enerji uzmanlarının eğitimini Türkiyede organize etmeyi  düşünüyruz.

Türkiye’den gelecek yeni grup öğrenci önümüzdeki Eylülde Obninsk’te öğrenime başlayacak. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-06-2012 09:01 - 1161 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım