Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya'dan Suriye açıklaması
cumhurbaşkanlığı seçimleri önemli bir adım
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-05-2014 09:09 - 1204 Okunma

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, haziran ayında yapılması planlanan Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleşmesinin önemli olduğunu açıkladı. Rus senatör, sadece Suriye halkının bu demokratik yolla ülkeyi kimin yöneteceğini belirleme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Cezayir’e resmi ziyarette bulunan Matviyenko, gazetecilerin Suriye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini nasıl değerlendirdiği sorusuna, “Bu seçimlerin gerçekleşmesi çok önemli. Suriye krizinin askeri çözümü yok, sadece barışçıl siyasi, diplomatik çabalarla çözüm bulunabilir” yanıtını verdi.

“Bazı uluslararası oyuncular radikal gruplara finansal ve silah yardımını sürdürüyor. Ancak sadece Suriye halkı, ülkeyi kimin yöneteceğine karar verme hakkına sahip” diyen Federasyon Konseyi Başkanı, Rusya’nın üçüncü tur Cenevre müzakerelerinin gerçekleşmesi için aktif diplomatik çabalarda bulunduğunu kaydetti. Matviyenko, Suriye krizinin çözüm yollarının bu müzakerelerde bulunması gerektiğini vurguladı.

Suriye’de cumhurbaşkanlığı seçimleri 3 Haziran’da yapılacak. Seçimlerde, mevcut Cumhurbaşkanı Beşar Esad dahil üç aday yarışıyor.

 

 Öteyandan  Rusya Dışişleri Bakanlığı; ABD’nin Suriye'ye uyguladığı ve Rus bir bankayı da kapsayan yeni yaptırımları kınayarak, uluslar arası hukuk ve kanunlara yönelik ‘yüzsüz’ bir davranış olarak nitelendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Alexander Lukasevich dün akşam yaptığı açıklamada; ABD Hazine Bakanlığının Suriye hükümetine yönelik yayınladığı yaptırımlar listesinin, ABD idaresinin kendi yasamalarını sınırları dışında kullanmaya ısrar etmesinin bir kanıtı olduğunu, meşru uluslar arası kanun ve hukuka da bir ihlal teşkil ettiğini belirtti.

Lukasevich ABD idaresinin, silahlı terör gruplarının Suriye'de işledikleri vahşeti görmezden gelmeye devam etmesini ‘dehşet verici çirkef bir yüzsüzlük’ olarak nitelendirdi.



Homs’tan Hareketle Bir Karar Tasarısı Takdim Ettik

Diğer yandan Rusya'nın Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin dün akşam saatlerinde New York’ta düzenlediği basın toplantısında; ülkesinin Suriye'deki kriz konusunda Uluslararası Güvenlik Konseyine bir karar tasarısı takdim ettiğini açıkladı.

Churkin tasarıda Homs Kentinde yaşanan durumdan hareketle insani durumların ele alındığını ve siyasi çözüm önerdiğini belirtirken, Cenevre görüşmelerinin üçüncü turunun en kısa zamanda başlaması gerektiğine inandığını ifade etti.

Suriye'deki krize herkesin çözüm istediğine işaret eden Churkin; bu yönde de olumlu göstergelerin mevcut olduğunu söyledi.

BM’nin Suriye temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin yerini alacak kişi hakkında ise Churkin; Rusya’nın bu konuda önerilecek isimleri inceleyeceğini, şu ana dek net bir şeyin olmadığını ifade etti.

Churkin; Suriye'deki krizin Uluslararası Cinayet Mahkemesine sevk edilmesi konusundaki açıklamalara ilişkin, krizin tırmandırılmasına provokasyon yerine barışçıl yollarla çözülmesi gereğinde ülkesinin tutumunu yineledi.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-05-2014 09:09 - 1204 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım